Конкурси

Конкурси

Facebook-Beitrag 2Are you a junior researcher or policy expert working on how the EU can become more globally competitive, lead more sustainably, and decide more effectively? Are you under 35 and possess a postgraduate degree? Would you like to implement your personal research project independently with a stipend of 25,000€?
The Charlemagne Prize Academy is currently accepting applications for its Fellowship programme 2023/24. You can find all the information here. The application deadline is September 1, 2023

Конкурсът е част от инициативите на министерството, с които тази година се отбелязва 30-годишнината от приемането на България за член на Съвета на Европа и ратифицирането на Европейската конвенция за правата на човека на 7 май 1992 г., в сила от 7 септември 1992 г.
Съревнованието ще се проведе в две категории. В първата участие могат да вземат всички ученици от VII до ХII клас, а във втората – студентии докторанти от всички висши учебни заведения.
Защитата на правата е процес на непрестанна промяна и развитие. През годините решенията на Европейския съд по правата на човека дадоха тласък на редица успешни реформи в национален план. Укрепиха демократичните процеси и постигнаха положителен ефект върху живота на всички хора, като го направиха по-добър и справедлив.
Целта на конкурса е да се провокира творческия потенциал и мисленето на младите хора да представят своята гледна точка по темата за правата на човека, включително в контекста на военния конфликт в Украйна.
Специалната първа награда за двете категории участници е учебно посещение в Страсбург.
Срокът за предаване на творбите е до края на месец октомври 2022 г. на e-mail:
Тук можете да намерите подробности и регламента за участие.

Българският претендент за Европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2021 г. е проектът „Модел Европейски съюз София 2021“.

i-Portunusе схема за мобилност, подкрепена от програма „Творческа Европа“. Програмата предоставя възможност за трансгранична мобилност на артисти и професионалисти от сферата на културата чрез подкрепа на 350-500 краткосрочни (15-60 дни), задгранични пътувания на артисти и професионалисти, работещи в областта на музиката, литературните преводи и архитектурата и пребиваващи в страна част от „Творческа Европа“.

Започна онлайн играта ни ,,Открий превода!“, посветена на Европейския ден  на езиците 26 септември, която цели популяризирането на културното богатство на езиците на Европа и професията на преводача.

Обявеният конкурс беше посветен на Европейската година на „по-зелените градове“ 2020 и насочен към училищата, работещи по европейски проекти и европейска тематика. Участваха редица разработки, акцентиращи върху красотата на нашите градове, както и на дейностите, провеждани за тяхното запазване и развиване в екологична посока. Чрез подготвените текстове беше представен оригинален подход към тази значима тема, която провокира мечтите и се превръща в истинско зелено предизвикателство.

Европейската комисия обяви началото на своя ежегоден конкурс за превод за ученици от горния курс в цяла Европа — Juvenes Translatores. От обяд на 2 септември училища от всички държави — членки на ЕС, имат възможност да се регистрират онлайн, за да могат учениците им да участват в конкурса наред с връстниците си от други държави от ЕС. Тази година младите участници ще трябва да преведат текст на тема „Да намерим пътя си в трудни времена — заедно сме по-силни“.

upfront! е платформа за артистичен, политически и социален глас на младите хора.

Създайте видео - положително или отрицателно, което показва какво мислите за Европа и как се чувствате по отношение на различни политическото или икономическото развитие на ЕС.

➡️ За втора поредна година DIGITAL STARS издирва най-добрите млади дигитални маркетолози ????‍♀️ на България в 10 състезателни категории.
Млади таланти в сферата на дигиталния маркетинг ще бъдат оценени и отличени от най-добрите специалисти и професионалисти в страната.
⏳ Сверете часовника си като кандидатствате в конкурса или номинирате някого❗
Повече информация за конкурса може да намерите тук ➡️ https://digitalstars.bg
⚠️ Краен срок: 31.08.2020г.

Програмата за стажове в Европейската комисия е отворена за висшисти от цял свят.

Стажовете се провеждат в широк кръг от области и предлагат отлична възможност да се запознаете отблизо с работата на ЕС. Съдържанието на работата зависи до голяма степен от службата, в която се провежда стажът. Предлагат се възможности в областта на конкурентното право, човешките ресурси, политиката за околната среда, комуникациите и много други.

Европейският парламент обяви начало на кандидатстването за Наградата за европейски гражданин за 2020 г., която се присъжда за изключителни европейски постижения. Крайният срок за подаване на кандидатури е 20 април.

Вие сте на възраст от 16 до 30 години и имате проект с европейско измерение? Младежката награда „Карл Велики“ е шанс да получите парична подкрепа и известност. Имате на разположение още 3 седмици, за да канидатствате.

В Официалния вестник на ЕС от 11 юли е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурс на общо основание въз основа на квалификации и тестове. Целта е да бъдат съставени списъци за бъдещи назначения, от които Европейският парламент може да наема на работа нови членове на публичната служба като „парламентарни разпоредители“ (функционална група AST-SC).

ttraineeship-spring-2019Българският отдел по писмени преводи в Европейския парламент кани всеки, който има интерес, да подаде своята кандидатура за 5-месечен обучителен период. Стажът е платен и се провежда в Люксембург, а срокът за кандидатстване е от 1 до 30 юни.

epso logo01 0В Официалния вестник на ЕС от 23 май е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурс на общо основание с тестове. Целта е да бъде съставен списък за бъдещи назначения, от който институциите на Европейския съюз могат да наемат на работа нови членове на публичната служба като „администратори“ (функционална група AD 5).

Дължината на есето трябва да бъде между 700-1400 думи, а темите, по които участниците ще пишат есета са:

What matters to me and why?
What is a problem in my school/university/community/country, and what should be done about it?
Why is language learning important to me?

 

Крайният срок за участие е 20.05.2019г.

Профил на участниците: младежи на възраст 15-25г

 Повече информация за конкурса може да намерите тук.

 Голяма награда: Двамата победители в конкурса ще получат пълна стипендия за участие в English Immersion Academy през Юли, 2019г.
Специална награда: Петима отличени участници в конкурса ще получат частична стипендия за участие в English Immersion Academy и ще могат да се включат в програмата на цената от 250лв вместо редовната цена на програмата от 500лв.
Бонус награда: първите десет отличени участници ще получат индивидуална консултация за подобряване на уменията си по английски с един от нашите преподаватели от САЩ. Консултацията ще се проведе в удобно на участника и преподавателя време чрез Скайп с продължителност 30мин.

Формуляр за кандидатстване: ТУК

ecb-logo 1В Официалния вестник на ЕС от 22 февруари е публикувано обявление, че Европейската централна банка (ЕЦБ) стартира процедура за подбор и назначаване на двама членове на Съвета за пазарна инфраструктура (СПИ), които не са от централни банки, и за съставяне на списък с резерви.

В Официалния вестник на ЕС от 21 февруари е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурс на общо основание въз основа на квалификации и тестове за администратори в областта на научните изследвания. Целта е да бъде съставен списък за бъдещи назначения, от който европейските институции, и най-вече Съвместният изследователски център (JRC) на Европейската комисия, могат да наемат на работа нови членове на публичната служба като „администратори“ (функционална група AD).

Бюрото на Европейския парламент в България и катедра „История и теория на журналистиката“ във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“ обявяват конкурс за студентски видеоклип на тема „Европа – това съм аз“. В конкурса могат да участват студентите от всички курсове и специалности на ФЖМК, ОКС „Бакалавър“ и „Магистър“.

Бюрото на Европейския парламент в България организира конкурс за онлайн доброволци. Участниците трябва станат част от онлайн екипа ни, да заснемат видео на тема „Защо ще гласувам“ и да го споделят в социалните мрежи. Тримата, които привлекат най-много хора на „Този път ще гласувам“, ще се срещнат в Брюксел с екипа зад кампанията. Крайният срок е 11 март 2019 г.

Бюрото на Европейския парламент в България и катедра „История и теория на журналистиката“ във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“ обявяват конкурс за студентско есе на тема „Избирам Европа“. В конкурса могат да участват студентите от всички курсове и специалности на ФЖМК, ОКС „Бакалавър“ и „Магистър“.

epso logo01В Официалния вестник на ЕС от 13 септември е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурс на общо основание въз основа на квалификации и тестове. Целта е да бъдат съставени списъци за бъдещи назначения, от които институциите на Европейския съюз могат да наемат на работа нови членове на публичната служба като администратори и асистенти (функционални групи AD и AST съответно).

Средношколци от България и цяла Европа отново имат шанс да изпробват преводаческите си умения в 12-тото издание на годишния конкурс „Juvenes Translatores“, организиран от Дирекцията за писмени преводи на Европейската комисия. Той се провежда редовно от 2007 г. насам. Целта е да популяризира чуждоезиковото обучение в училищата и да запознае младежите на възраст 17 години с работата на преводача.

epas v11От 3 до 17 септември Европейският парламент набира кандидатури от училища, които желаят да се включват в образователната му програма, насочена към ученици от средни и професионални училища, през учебната 2018 – 2019 г.

epso logo01В Официалния вестник на ЕС от 31 август е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурси за администратори и асистенти в областта на архивистикатa/управлениетo на документи.

Крайният срок за кандидатстване е 16 октомври 2018 г., 12:00 ч. (брюкселско време).

Повече информация можете да намерите на уебсайта на EPSO:

EPSO/AD/362/18 – Администратори (AD 6)

EPSO/AST/145/18 – Асистенти (AST 3)

В Официалния вестник на ЕС от 30 август е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурс на общо основание въз основа на квалификации и тестове. Целта е да бъде съставен списък за бъдещи назначения, от който институциите на Европейския съюз – основно Европейският парламент и Съветът, могат да наемат на работа нови членове на публичната служба на длъжността „въоръжени служители по сигурността и охраната“ (функционална група AST-SC).

Вземете камерата и се подгответе да кажете „Снимаме“. Даваме на петима талантливи млади филмови режисьори възможността да разкажат своята #EUandME история, като я разработят от хартията до екрана… с помощта на известен европейски режисьор.

20151020 ep-024991a abe 119Познавате ли млади журналисти между 18 и 30 години, които биха искали да отразяват работата на Европейския парламент? Ако е така, то Европейските младежки медийни дни, които ще се проведат между 16 и 18 октомври 2018 г. в Брюксел, могат да представляват интерес за тях.

Европейският парламент предвижда възлагане на обществена поръчка за спомагателни услуги за организиране на комуникационните и информационни дейности на Бюрото за връзка в България. Крайният срок за получаване на оферти е 17:00 часа българско време на 14 септември 2018 г.

Право да участват в него имат български студенти и млади професионалисти - архитекти и инженери на възраст до 35 г., възпитаници на български и чуждестранни университети. Приемат се индивидуални и екипни проекти, като всеки участник или група от участници могат да подадат от 1 до 5 проекта в една или повече категории.

Целта на конкурс "Градът" е да се изследват добрите практики в глобален мащаб и чрез използване на иновативни решения да представят идейни проекти за градски пространства, инфраструктура и нейната трансформация в градската среда и различни по функции решения за сгради и оригинални вътрешни пространства.

Краен срок за регистрация на идейни проекти в конкурс "Градът" в категория „Градска среда и инфраструктура" - 14 юни 2018 г.

В Официалния вестник на ЕС от 17 май е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурси на общо основание за „юрист-лингвисти“ с немски и нидерландски език. Целта е да бъдат съставени списъци за бъдещи назначения, от които Съдът на Европейския съюз в Люксембург може да наема на работа нови членове.

pes

#MySocialCity​

Изпратете ни снимка, представяща вашето тълкуване на темата „Моят социален град".
Повече информация и „облак с етикети" са поместени на уебсайта на конкурса:
http://pescor.eu.

Конкурсът е отворен за всички навършили 18 години лица, пребиваващи в държава – членка на Европейския съюз.
В конкурса могат да участват фотографи любители и професионални фотографи.
Приемането на снимки за конкурса приключва в 23,59 ч. (брюкселско време) на 30 юни 2018 г.
Допуска се само по една снимка от участник.
Жури, съставено от членове на КР и експерти в областта на фотографията и социалните въпроси, ще подбере трима победители – от първа до трета награда.
Резултатите ще бъдат обявени през септември 2018 г.
Тримата лауреати на наградите на журито ще бъдат поканени в Брюксел през седмицата, в която ще се състои церемонията по награждаването, насрочена за
периода между октомври и декември 2018 г.

pautalia2017Организира се под пaтронажа на кмета на Община Кюстендил.
Художествен директор – Людмила Христова.
Технически директор – Борислава Димитрова.
Цел: Да даде поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от различни държави, които да покажат богатството на своя фолклор; да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи.
Конкурсът се провежда в рамките на три дни.

Регламент и заявка за участие 2018 - pdf.

Регламент и заявка за участие 2018 - doc.

                                 3D                      Бюрото на Европейския парламент в България организира конкурс за снимка или рисунка #EU4CULTURE на тема „Европейска година на културното наследство“. Крайният срок е 25 април 2018 г., а най-добрите снимки ще бъдат показани в паузите на светлинно 3D мапинг шоу в София по повод Деня на Европа.

В Официалния вестник на ЕС от 22 март е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурс на общо основание за администратори в областта на одита (AD 5). Целта е да бъде съставен списък за бъдещи назначения, от който институциите на Европейския съюз в Люксембург, на първо място Европейската сметна палата, ще наемат на работа нови членове.

epso logo01В Официалния вестник на ЕС от 15 март е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурси на общо основание въз основа на квалификации и тестове. Целта е да бъдат съставени списъци за бъдещи назначения, от който Европейската комисия може да наеме на работа нови членове на публичната служба като администратори в областта на общественото здраве (AD 6).

4d79118a67520bd8edb61b79faa9d6b6 LСтартира приемът на документи по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" – едно от най-очакваните направления на Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. То е насочено към общините и чрез него те могат да намерят финансиране за изграждане и ремонт на улици, училища, детски градини и спортни площадки.
На финансиране по 7.2 с номер на процедура -001 подлежат строителство и реконструкция на улици, както и рехабилитацията им. Също така чрез нея могат да се осигурят средства за ремонт на тротоари, както и на съоръженията и принадлежностите към тях. Покриват се и разходи за строително-монтажни работи, разходи за хонорари за архитекти, инженери и консултанти, консултации за икономическа и екологична устойчивост.
Стойността на проектите, с които общините кандидатстват, не може да надхвърля левовата равностойност на 600 000 евро за една община. Минимален размер обаче не е фиксиран.

epso logo01В Официалния вестник на ЕС от 8 март е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурс на общо основание с тестове. Целта е да бъде съставен списък за бъдещи назначения, от който институциите на Европейския съюз могат да наемат на работа нови членове на публичната служба като „администратори“ (функционална група AD). 

Единствената програма на ЕС за seed-финансиране и акселериране на бизнес решения за устойчив бизнес отвори прозорец за български екипи за трета поредна година!

Ако развивате бизнес решение за бъдещето на ресурсите, градовете, отпадъците и имате способен екип и големи амбиции, Акселраторът на Клийнтех България и Climate-KIC търси вас!

1. Интензивна тренинг програма от 1-ви май до 31-ви ноември в София

2. Вход в уникалната международна предприемаческа мрежа на Climate-KIC с международни работилници, менторство и тренинг.

3. Финансиране до 25 000 евро на екип за достигане до първи клиенти (Фаза 2)

И тази година за пръв път! Отваряме Фаза 3, която ще подкрепи с до 50 000 евро грант екипи с реализирани вече продажби (клиентска база) за разрастване и привличане на инвестиции!

За десета поредна година Европейският парламент съвместно с Фондацията за международната награда „Карл Велики“ организират конкурс посветен на развитието и интеграцията на ЕС и въпросите, свързани с европейската идентичност. Европейският парламент в България приканва всички заинтересовани младежи на възраст между 16 и 30 години да кандидатстват до 29 януари 2018г.

Младежи от цялата страна имат възможността да представят проекти, ръководени от млади хора и насочени към младите хора, които показват активно участие в развитието на Европа. Проектите могат да бъдат представяни индивидуално или за предпочитане – групово. Те могат да бъдат на теми, които насърчават разбирателството в Европа и в света, подпомагат изграждането на общо усещане за европейска идентичност и интеграция, предоставят образец за подражание за младежите, които живеят в Европа, и предлагат практически примери за съвместното съжителство на европейците като една общност. Проектите могат да се съсредоточават върху организирането на различни младежки прояви, младежки обмен или интернет проекти с европейско измерение. Подадените за конкурса проекти трябва вече да са започнали и: a) да са приключили между 1 януари 2017 г. и 29 януари 2018 г. или б) все още да са в ход.

Формуляр за кандидатстване може да намерите тук.

epso logo01В Официалния вестник на ЕС от 7 декември е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурси на общо основание по квалификации и с тестове за юрист-лингвисти с латвийски и малтийски език. Целта е да бъдат съставени списъци за бъдещи назначения, от които Съдът на Европейския съюз в Люксембург може да наема на работа нови членове (функционална група AD 7).

secretary-338561 1920В Официалния вестник на ЕС от 9 ноември е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурс на общо основание за секретари/деловодители (функционална група AST-SC). Целта е да бъдат съставени списъци за бъдещи назначения, от които институциите на Европейския съюз могат да наемат на работа нови членове на публичната служба.

lawyers-1000803 1920В Официалния вестник на ЕС от 26 октомври е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурси за юрист-лингвисти с датски, естонски, ирландски, хърватски, латвийски и словенски език.

TEJ-1000x1000px

За седма поредна година набираме креативни и любознателни студенти, които носят в себе си европейски дух и доброволчески ентусиазъм, имат много добри знания за Европейския съюз и желание да натрупат опит в областта на комуникацията.

Младежки екип "Европа" е комуникационен проект на Представителството на Европейската комисия в България. Той се състои от активни студенти, обучаващи се в бакалавърски, магистърски или докторски програми, които участват в разнообразните комуникационни дейности на Комисията, на информационната мрежа "Европа Директно" (Europe Direct) и на Информационното бюро на Европейския парламент.

Избраните участници преминават през професионално обучение за умения по комуникация и трансфер на знания от възпитаници на програмата. Сред най-големите награди е и информационното посещението на европейските институции в Брюксел като тази година е предвидено и посещение на Постоянното представителство на Република България в ЕС.

edu cul dgВ Официалния вестник на ЕС от 17 октомври е публикувана покана за представяне на предложения по Програма „Еразъм+“, ключово действие 3 – подкрепа за реформиране на политиката – Сътрудничество с гражданското общество в областта на младежта.

epso logo01В Официалния вестник на ЕС от 12 октомври е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира два конкурса на общо основание въз основа на квалификации и тестове за експерти в областта на медиите и цифровите комуникации.

correcting-1870721 1920В Официалния вестник на ЕС от 28 септември е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурс на общо основание за коректори/езикови редактори за следните езици: датски (DA), хърватски (HR), малтийски (MT), нидерландски (NL), словенски (SL) и шведски (SV). Целта е да бъдат съставени списъци за бъдещи назначения, от които Европейският парламент в Люксембург може да наеме на работа нови членове на публичната служба като коректори/езикови редактори (функционална група AST).

Proekt fotokonkuursss

В рамките на инициативата „Европейска седмица на мобилността" те каним да участваш в нашия фотоконкурс. Темата е „Заедно стигаме по-далеч", а възрастова граница няма. Решихме да не поставяме много рамки, за да можеш да проявиш твоята креативност и да ни заразиш с нея, но въпреки това оставихме и някое друго условие за участие:

Всеки участник/фотограф в област Стара Загора има право да участва с една снимка като я качи на страницата на събитието: https://www.facebook.com/mobilityweekstz. В описание трябва да бъдат посочени в дадената последователност:
1. Име и фамилия на автора на снимката.

2. Описание на снимката: свързано с темата на конкурса (желателно е до 90 символа).

3. Употребата на хаштаговете #mobilityweek и #mobilityweekstz е препоръчителна.

epso logo01В Официалния вестник на ЕС от 13 юли е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурси на общо основание с тестове за преводачи с немски, френски, италиански и нидерландски език.

unnamed

Dear Sir/Madam,

Applications are now open for the Civil Society Prize awarded by the European Economic and Social Committee (EESC). The topic this year is Innovative projects to promote quality employment and entrepreneurship for the future of work.

The aim of the prize is to reward and encourage tangible initiatives and achievements by civil society organisations and/or individuals that have made a significant contribution to promoting European identity and integration.

The prize, which has a total value of EUR 50 000 and can be shared among up to five winners, will reward initiatives carried out by civil society organisations and/or individuals and which aim at the labour market integration of newcomers and all the people who are distant from the labour market and require specific support.

Общи условия и регламент на фотоконкурса

Организатор: Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора, с финансовата подкрепа на Община Стара Загора и медийното партньорство на сайта http://dolap.bg

Посветен е на 140 г. от обявяването на Руско-турската освободителна война (1877 г.) и възстановяване спомена за емблематични места и сгради в Стара Загора.

Фотоконкурсът обхваща 15 обекта от града, които са запечатани на пощенски картички от началото на ХХ век. Участниците в конкурса представят своите дигитални еквиваленти на тези места от съвременния град.

We are inviting all interested to participate and submit their works for the competition for design of the logo for regional brand of Eastern Serbia "Balcanica Superior".

ABOUT REGIONAL BRAND OF EASTERN SERBIA "BALCANICA SUPERIOR"

At the end of the year 2016 RARIS - Regional Development Agency Eastern Serbia launched a series of activities aimed to establish a regional brand of Eastern Serbia, which will be used to denote products and services in our region. The aim of Regional brand of Eastern Serbia, is to make possible for the consumers and tourists to know that by buying local products and using local services they contribute to the development of economy and tourism in Eastern Serbia. By marking the products and services with the regional brand, information to the customers is transmitted that products/services fulfils the certain level of quality and that the product/service originate from a particular area. Regional brand, in visual terms, is the stamp (mark) consisting of the name "Balcanica Superior" and graphic with whom the product is marked and which is the subject of this call.

hospital-1822460 1920В Официалния вестник на ЕС от 20 април е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурс на общо основание за медицински сестри (AST 3). Целта е да бъде съставен списък за бъдещи назначения, от който институциите на Европейския съюз – основно Европейският парламент и Съветът в Брюксел и Люксембург могат да наемат на работа нови членове на публичната служба като медицински сестри (функционална група AST).

На 24.03.2017 г. /петък/ от 9,00 ч. стартира фотоконкурс „Европа през моя обектив". Допустими участници са всички физически лица между 16 и 29 години, живеещи на територията на Област Стара Загора. Желаещите да участват е необходимо да изпратят до 3 авторски снимки на обекти/ проекти, финансирани с европейски средства на електронна поща: .
Изтеглете пълните условия на конкурса, списък с примерни обекти за снимки и формуляр за участие.
Събитието е част от националната кампания „ЗАЕДНО за Европа" на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на ЕСИФ.

bg10xeuПредставителството на Европейската Комисия в България, в сътрудничество с Институт за икономическа политика, организира Конкурс за студентско есе на тема: „България в Европейския съюз: десет години по-късно“.

poster contest ruseИнформационният център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Русе ще отбележи 10тата годишнина от членството на България в ЕС с кампания "Моята 10годишна Европа". 

2 1208633671389987В Официалния вестник на ЕС от 21 февруари е публикувано обявление, че с решение на Генералния секретар на Съвета на Европейския съюз се удължава срокът на валидност на следните резервни списъци с подходящи кандидати, изготвени в резултат на посочените по-долу открити конкурси:

cefВ Официалния вестник на ЕС от 8 февруари е публикувано обявление, че Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ на Европейската комисия отправя покана за представяне на предложения (МСЕ-Транспорт-Смесено финансиране-2017 (Общ пакет) за отпускане на безвъзмездни средства. Предложенията трябва да са в съответствие с приоритетите и целите, определени в Многогодишната работна програма за финансова помощ в областта на Механизма за свързване на Европа (МСЕ), сектор „Транспорт“.

edu cul dgВ Официалния вестник на ЕС от 2 февруари е публикувана специфична покана за представяне на предложения относно Хартата за висше образование „Еразъм+“ за периода 2014-2020 г.

fch logoВ Официалния вестник на ЕС от 17 януари е публикувана покана за представяне на предложения и свързани дейности в рамките на Работния план за 2017 г. на съвместното предприятие „Горивни клетки и водород 2“ (FCH 2 JU).

edu cul dgВ Официалния вестник на ЕС от 15 декември е публикувана покана за представяне на предложения в рамките на Програма „Еразъм+“, Ключово действие 3: Подкрепа за реформиране на политиката - Инициативи за иновативна политика – Европейски проекти за перспективно сътрудничество в областта на образованието и обучението.

monitor-1307227 1920В Официалния вестник на ЕС от 1 декември е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурс на общо за експерти (AD 7) в областта на информационните и комуникационните технологии (ИКТ). Целта е да бъдат съставени списъци за бъдещи назначения, от които европейските институции ще наемат на работа нови членове на публичната служба като „администратори “ (функционална група AD).

Младите хора са важни и тези, които се открояват, заслужават признание. Европейският парламент и Фондацията за международната награда „Карл Велики“ в Аахен отправят покана към хората на възраст от 16 до 30 години от всички държави членки на ЕС за участие в 10-ото издание на конкурса за младежката награда „Карл Велики“. Ако сте част от проект, свързан с европейската идентичност и интеграцията, сега е Вашият шанс за международна награда.

bg eu4Националният център за подготовка на Българското председателство обяви конкурс за лого на председателството ни през 2018 година. В Деня на народните будители директорът на центъра посланик Любомир Иванов и директорът на Дипломатическия институт Таня Михайлова представиха пред журналисти условията на конкурса.

Juvenes Translatores е нашият ежегоден конкурс по превод за 17-годишни ученици. 
През 2016 г. конкурсът ще се проведе на 24 ноември. В него ще участват ученици, родени през 1999 г.
За да участват, училищата първо трябва да се регистрират — между 1 септември и 20 октомври (вж. правилата за повече подробности).

Понастоящем дебатите в целия Европейски съюз са съсредоточени върху въпроса за границите, както поради извънредните миграционни движения, на които сме свидетели, така и поради загрижеността за сигурността и стабилността във и около Европейския съюз. Същевременно премахването на вътрешните граници е едно от най-важните постижения на европейската интеграция, което носи големи социални, културни и икономически ползи.

Какво представляват границите? Как те засягат нашия живот? Какво ги прави „реални" или „въображаеми"? Как се променят те? Какво означава това за нас като индивиди и като граждани на нашия град, регион, държава или на Европейския съюз?

„Представете си Европа без граници" приканва фотографи любители и професионални фотографи да запечатат на снимка своето тълкуване на този много актуален въпрос. На уебсайта на инициативата (pescor.eu/noborderseu) участниците ще намерят идеи за вдъхновение, които да ги насочат върху какво да се съсредоточат.

Крайният срок за участие в конкурса е 30 юни 2016 г. и в него могат да участват всички, които пребивават в Европа и са навършили 18 години.

Асоциация „Прованс-България” организира за 14-ти пореден път конкурс за млади български поети, пишещи на френски език.

Същност:
В конкурса могат да се включат само ученици в българските гимназии. Всеки от тях може да изпрати една негова поема, написана на френски език с дължина от не повече от една страница.
Темата на настоящия конкурс е « Цвят(цветове) ».

За връчването на наградите във Френския институт в София 7 финалиста ще трябва да подготвят и изнесат устни експозета, на базата на които ще бъде оценено устното им изразяване и представителите на “Прованс България” ще определят петимата крайни финалисти и окончателния ред за награждаването им.

58914eГласуването ще продължи от 1 февруари до 29 февруари 2016 г.

През последната седмица (от 23 до 29 февруари) то ще бъде скрито, поради което броят на подаваните гласове няма да е видим.

Резултатите от гласуването ще бъдат обявени на церемонията по награждаване на победителите в конкурса, която ще се проведе в Брюксел, на 20 април 2016 г.

Правила за гласуване

Срок за гласуване: 1 февруари (01:00 часа) – 1 март (01:00 часа) 2016 г.

Eдин човек може да гласува само веднъж от един адрес на електронна поща.

afficheregiostarsКонкурсът RegioStars за 2016 г. за най-добрите проекти за регионално развитие, организиран от Генералната дирекция за регионална политика на Европейската комисия, награждава победители в пет категории: Интелигентен растеж, Устойчив растеж, Приобщаващ растеж, Ситистар (за градско развитие) и Ефективно управление.

Повече информация за конкурса и кандидатстването на този уебсайт.

Целта на конкурса е да се насърчат добрите практики в регионалното развитие и да се отличат оригиналните и иновативни проекти в регионите на ЕС.

Награждаването тази година ще бъде на 11 октомври по време на Европейската седмица на регионите и градовете.

Печелившите ще получат наградите си от европейския комисар за регионалната политика Корина Крецу, която е и председател на журито.

Кандидатурите трябва да се изпращат от регионалната или местна отговорна структура или от мениджърите на проектите.

Въпроси могат да се изпращат на  .

Платформата за подаване на документи ще бъде активна от 15-и февруари.

(Портал Европа)

Ако сте на възраст между 18 и 30 години и обичате фотографията, включете се в състезанието ‪#‎EYEamHere‬! Може да спечелете пътуване за ‪#‎EYE2016‬ и възможността да бъдете един от фоторепортерите!
Научете всичко за състезанието...

Nauras lovemyapprenticeshipСтажант ли си? Ако е така, защо не вземеш участие в нашия конкурс #lovemyapprenticeship — фото и видеоконкурс за стажанти от цяла Европа. Каква по-добра възможност за теб да покажеш на всички, че твоят стаж е страхотен и да спечелиш двуседмично пътуване в чужбина за езиков курс или друга награда!

До 1-ви октомври е отворена процедурата за кандидатстване за Наградата на Европейския съюз за културно наследство / Наградите "Europa Nostra".
Наградата е едно от най-престижните отличия в сферата на културното наследство. Връчва се съвместно от ЕС, в рамките на програма "Творческа Европа", и международната организация "Europa Nostra". Призът популяризира уменията и отдадеността на архитекти, експерти по културно наследство, доброволци, училища, местни общности, медии и притежатели на културни ценности.

dx270 322809В 13.00 ч. днес, 1 септември 2015 г., започна записването за участие в ежегодния конкурс на Европейския съюз за млади преводачи Juvenes Translatores. Регистрацията ще продължи до 20 октомври, 13.00 ч., на адрес ec.europa.eu/translatores, а онлайн формулярът е наличен на всички официални езици на ЕС, съобщават от ЕК.

paunovaЕвродепутатът от ГЕРБ/ ЕНП Ева Паунова бе избрана за посланик на инициативата "Китай без ограничения" (China Unlimited), включваща конкурс за култура и изкуство. Победителите в надпреварата ще бъдат наградени с 10-дневно пътуване до Китай. Кампанията се реализира със съдействието на Китайското представителство към ЕС и Колежа на Европа по случай 40-годишнината от дипломатическите отношения между Китай и Европейския Съюз.

През 2015 г. отбелязваме 30-годишния юбилей на знамето на Европейския съюз. По този повод Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент в България стартират онлайн фотоконкурс с награди. Целта на конкурса е да покаже със снимки ролята на Европейския съюз в живота ни, мястото, което този най-разпознаваем европейски символ заема в градското пространство и как е интерпретиран на местна почва.

Крайният срок за участие е 30 септември 2015 г.

Конкурсът eSkills 2015 European Video Competition се организира в рамките на инициативата на Европейската комисия eSkills for Jobs и ще отличи европейци с добри дигитални умения и отлична грамотност в сферата на ИКТ.


Надпреварата цели да отличи успешни проекти и идеи, които са осъществени с помощта на ИКТ и отличното владеене и прилагане на електронни умения. Целта е да се включат мотивирани и талантливи млади хора, бизнес лидери, работещи в ИКТ сектора, неправителствени организации, предприемачи, хора, които са променили професионалната си реализация с използването на ИКТ, както и такива, които търсят работа.

Фондация Reach for Change, в партньорство с Нова Броудкастинг Груп, организира отворен конкурс за социални предприемачи, предлагащи иновативни социални идеи в ранен етап на реализация с цел да се подобри животът на децата и юношите в България.

Конкурсът е отворен за български организации с нестопанска цел, както и за отделни граждани. През 2014 г. в конкурса участваха 212 проекта от над 30 населени места в България.

Наградата

В конкурса ще бъде избран един абсолютен победител, както и четирима други финалисти, които заедно ще бъдат включени в Инкубатора за социални предприемачи на Фондация Reach for Change.

Абсолютния победител ще получи финансиране от 30 000 лева. Всеки от останалите финалисти ще получи финансиране от по 7500 лева.

Заемете позиция и уловете мига. Каним Ви за участие в нашия фотоконкурс за 2015 г., вдъхновен от Европейската година за развитие. Всеки месец до септември ние ще обявяваме различна тема, свързана с политиката за развитие. Изпратете ни Вашата снимка по темата заедно с формуляр за участие и можете да получите покана да направите фоторепортаж от пленарно заседание на ЕП в Страсбург.

Европейската комисия обявява видеоконкурс на тема "Какво означава за теб обединена Европа?" за млади хора (между 13- и 15-годишна възраст) от държавите — членки на ЕС, както и от държавите — кандидатки и евентуалните кандидатки от Югоизточна Европа.

Национално жури ще избере по един видеоматериал от всяка държава. Победителите ще бъдат поканени в Брюксел, където ще имат възможност да разгледат града и европейските институции и да се срещнат с млади хора от цяла Европа.

Видеоматериалите могат да бъдат изпращани до 10 април 2015 г. на сайта на конкурса. Материали на български език.

 

Европейският икономически и социален комитет стартира третото издание на ежегодния си онлайн видеоконкурс. В тазгодишното издание, организирано в партньорство с латвийското председателство на Съвета на Европейския съюз под надслов Европа в хармония, могат да участват непрофесионални създатели на видеоклипове, хорове и вокални групи от всички 28 държави – членки на ЕС.
 
 
 

video2 

Видеоконкурсът на ЕИСК се завръща и този път включва и допълнителен елемент – музика! Конкурсът се провежда за трета поредна година. Той е организиран в партньорство с латвийското председателство на Съвета на Европейския съюз под надслов „Европа в хармония“, като в него могат да участват непрофесионални създатели на видеоклипове, хорове и вокални групи от всички 28 държави – членки на ЕС. Изискването е да бъде изпълнена Одата на радостта, съпроводена от видеоклип. Той може да бъде посветен на всякакви европейски теми, избрани от участниците. Крайният срок за изпращане на клиповете изтича на 20 февруари 2015 г. Той ще бъде последван от обществено гласуване, а окончателният подбор на победителите ще бъде извършен от жури. Церемонията по награждаването ще се състои през май 2015 г. Нека гласовете Ви зазвучат за „Европа в хармония“!

 

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА УЧАСТИЕ!

Екипът, организатор на видеоконкурса на ЕИСК 2015 г.

 

 

TWEETS:

 

#EESC Видеоконкурс 2015 г #EuropeInHarmony – Изпей, снимай, кандидатствай, гласувай, спечели! http://eesc.europa.eu/video-challenge

Интересен видео & певчески конкурс: #EESC Видеоконкурс 2015 г. #EuropeInHarmony – http://eesc.europa.eu/video-challenge

Следете #EESC Видеоконкурс 2015 г. във Facebook http://on.fb.me/1FobQG8 и участвайте в #EuropeInHarmony!

От 2007 година Европейската комисия в България осъществява инициативата "Отново на училище" в българските училища със съдействието на Министерство на образованието и науката. Целта й е да направи Европейския съюз по-разбираем за своите най-млади граждани. Служители на европейските институции участват в инициативата като доброволци, връщайки се в завършеното от тях училище, за да представят своята работа, която е част от формулирането и прилагането на европейските политики, и да разкажат какво представлява Европейският съюз.

За да разшири обхвата на инициативата "Отново на училище" и да предостави възможност на повече училища да се включат в нея, Европейската комисия в България създаде младежкия екип Европа. Той се състои от студенти, които освен в тази инициатива участват в рамките на една година от включването си в екипа и в други комуникационни кампании на Европейската комисия. Членовете на екипа са доброволци – лектори и презентатори по европейски теми пред разнообразна публика. Участват в обучения, обучителни семинари за учители, информационни турнета, изложения, изложби, дебати и дискусии.

On 14 November 2014, MEP and Chairman of the European Parliament Committee on Foreign Affairs Elmar Brok and students of the Youth Council for the Future discuss the increasing presence of regionalisation efforts in the European Union.

Европейската комисия обявява конкурс за есе на тема “Толкова близки, толкова различни, толкова европейски.” Младежи от цяла Европа са поканени да споделят своето мнение в кратко есе от максимум 1000 думи по един или по двата въпроса, свързани с разширяването на Европейския съюз:

 • ·         Какви са Вашите впечатления от разширения Европейски съюз?
 • ·         Как разширеният Европейски съюз може да отговори на предизвикателствата на бъдещето?

Konkurs za spodeleno patuvane 06.11“Do the right mix – придвижвай се разумно!” и Академията за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ с подкрепата на Европейската комисия дават старт на конкурс за видео и снимка на тема споделено ползване на личния автомобил в градска среда. Конкурсът, който ще продължи от ноември’14 до февруари’15 година, е отворен за любители-фотографи и занимаващи се с кино, студенти или просто активни хора на възраст между 18 и 50 години, които имат какво да кажат по отношение на споделеното пътуване в градска среда в двете конкурсни категории - снимка или кратко видео.

 

Авторските проекти под надслов „Сподели града, сподели света“  се приемат до 5 декември  на имейл адрес , на който трябва да бъдат изпратени трите имена и възрастта на кандидата, име на проекта и линк, на който е качена кандидатурата.

През учебната 2014/2015 г., за седма поредна година ученици от 1 до 12-ти клас отново ще могат да участват в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн”. Той провежда по инициатива на Министерството на здравеопазването (МЗ), в партньорство с Министерството на образованието и науката (МОН), Министерството на културата (МК) и Министерството на младежта и спорта (ММС) и Представителството на Европейската комисия в България (ПЕКБ).
 
Конкурсът започва от началото на учебната година и продължава до 14 април 2015 г. и ще протече в две фази. През първата фаза (1октомври – 15 ноември2014 г.) участниците трябва да изготвят и да изпратят в МЗ своите проекти в следните области - превенция на тютюнопушене, отказване от тютюнопушене, превенция на пасивно тютюнопушене. Всеки участник може да представи проекти както в една от изброените области, така и във всички от тях. През втората фаза на конкурса, 20 ноември 2014 – 30 април 2015 г., ще стартира реализацията на проектите и тяхното отчитане.

В продължение на традицията започнала през 2012 г., Европейското териториално сътрудничество и програмите за добросъседство отбелязват Европейския ден на сътрудничеството (http://www.ecday.eu/) за трети пореден път.

В предишните две издания, хората караха заедно велосипеди, пяха заедно, заедно дегустираха храни и се забавляваха в рамките на стотици събития на местно ниво, организирани от програмите за териториално сътрудничество в повече от 30 държави. И тази година, в седмицата преди 21-ви септември 2014г., стотици местни събития ще бъдат проведени в Европа под мотото „Общите граници ни правят по-близки" за да достигнат до хиляди хора. Кампанията се координира от Програма ИНТЕРАКТ с подкрепата на Европейската комисия, Европейския парламент и Комитета на регионите.

Juvenes Translatores е ежегоден конкурс по превод за 17-годишни ученици.
През 2014 г. конкурсът ще се проведе на 27 ноември. В него ще участват ученици, родени през 1997 г.
За да участват, училищата първо трябва да се регистрират — между 1 септември и 20 октомври (вж. правилата за повече подробности).
Темата през тази година ще бъде „Европейската идентичност".

 

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ СЕГА!

ПО ПОВОД 10 ГОДИНИ ЧЛЕНСТВО НА Р БЪЛГАРИЯ В НАТО

Дипломатическият институт към Министъра на външните работи на Р България
и Министерство на образованието и науката

 

обявяват конкурс за есе на тема:
„Заедно в името на мира и сигурността!"

 

Участници: в конкурса участие могат да вземат български ученици от 11 и 12 кл. и студенти
Език на есетата: български;

Обем: до 3 /три/ стандартни печатни страници

Краен срок за изпращане: 6 април 2014 г., на адрес: 1040 София, ул."Алфред Нобел" №2 или на: .

За трета поредна година Информационното бюро на Европейския парламент в България ще издаде вестник по случай Деня на Европа — 9 май, който ще бъде изцяло списан от студенти. Процедурата за подбор на бъдещите автори ще приключи на 13 февруари. Условията за участие са кандидатите да са студенти и да изпратят кратко есе на една от следните две теми: „Европейски избори май 2014 г. Този път е по-различно?“ и „Избори за Европейски парламент. Защо моят глас има значение?“на имейл адрес . Материалите трябва да бъдат авторски, на български език и да не надвишават 400 думи.

Избраните студенти, които ще участват в списването на вестника, ще посетят Европейския парламент в Брюксел през месец март 2014 г., за да се запознаят с институцията и с нейното функциониране и да подготвят своите материали.

Във връзка с предстоящото честване на Деня на Европа – 9 май 2014г., Европейската Комисия, в партньорство със Столична община, възнамерява да изгради „Алея на Европа", която по иновативен начин да запознава жителите и гостите на София с политиките на Европейския съюз, правата и задълженията на гражданите, както и с интересни природни и културно-исторически факти от държавите-членки. Алеята ще бъде първата по рода си в Европейския съюз.

На 11 февруари (вторник) от 11:00 ч. в Дома на Европа (ул. Раковска 124, София) ще се проведе официалното представяне на конкурса – с участието на ръководителя на Представителството на Европейската Комисия в България г-н Огнян Златев, представители на Столична община и Камарата на архитектите в България.

Европейската комисията стартира Европейските награди за насърчаване на предприемачеството за 2014 година. Конкурсът се организира от ГД "Предприятия и промишленост" на Комисията и цели да отбележи успешните дейности и инициативи, предприети за насърчаване на предприятията и предприемачеството; да отличи и сподели примерите за най-добри предприемачески политики и практики; да повиши съзнанието за ролята, която предприемачите изпълняват в обществото; както и да подкрепи и вдъхнови потенциалните предприемачи.

Поканени за участие в конкурса са национални, регионални или местни власти, както и публично-частни партньорства от всички държави членки на ЕС, включително Исландия, Норвегия, Сърбия и Турция. Категориите, в които се присъждат награди, са шест: (i) насърчаване на предприемаческия дух; (ii) инвестиране в изграждането на предприемачески умения; (iii) подобряване на бизнес средата; (iv) подкрепа на интернационализирането на бизнеса; (v) подпомагане развитието на „зелени“ пазари и ефикасното експлоатиране на ресурсите; (vi) награда за отговорно и интегриращо предприемачество.

Ако участвате в дейности по „Натура 2000“, това е идеална възможност да се изявите. „Натура 2000“ е мрежа от защитени райони, ценни с биологичното си разнообразие, която обхваща около 20 % от територията на ЕС. Новата годишна награда има за цел повиши обществената осведоменост, като открои разнообразието на различни зони по „Натура 2000“ и даде признание за постигнатото чрез широк кръг дейности. Всяка година ще се връчват пет награди в различни области — информационни дейности, опазване на защитени видове, социално-икономически ползи, постигане на компромис между различни интереси / възприятия и работа в мрежа / трансгранично сътрудничество. Приемат се заявления от всички преки участници в „Натура 2000“ (публични и местни органи, предприятия, неправителствени организации, собственици на земя, образователни институции и физически лица). Крайният срок за подаване на кандидатури е 18 февруари 2014 година. Лауреатите на първите награди „Натура 2000“ ще бъдат обявени през май 2014 година, а постиженията им ще получат признание на официална церемония в Брюксел.

sustainable-energy-weekОпределени са датите за водещотото събитие посветено на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници, което ще се проведе следващата година. От 23до 27юни 2014, Европейската седмица на Устойчивата енергия(EUSEW) ще се проведе вБрюксел,както и в цяла Европа. През идните седмици и месеци, уебсайта на EUSEW ще бъде обновяван с много полезна информация и за двете събития от организаторите (Дни на енергията) и други участници.

РЕГЛАМЕНТ
Във връзка с предстоящите Европейски избори 2014 г. Национално сдружение на българските Европейски клубове – NABEC – със съдействието на
Информационното бюро на Европейския парламент в София и под патронажа на Европейския депутат д-р Андрей Ковачев организира национално младежко състезание за плакат на Европейските избори, 2014 г.

Обичате ли да участвате в училищни дискусии? Всички ли са поравно приети във вашето училище? Дали всички ученици са третирани като равни? По какъв начин са представени теми като правата на човека и другите социални проблеми в училищния живот? Какво означава за вас понятието обучение в демокрация и права на човека образование?

 

Създайте комикс, който да разглежда тези проблеми. Комиксът трябва да е на английски, френски или немски и да разказва история в не повече от 8 кадъра на една страница. Файлът трябва да се изпрати в pdf формат и да не надвишава 1 мегабайт. В допълнение учениците трябва да представят кратко обяснение на идеята си, заедно с името си, имейл, телефонен номер и информация за училището, в което учат.

karl-veliki2014Ако сте на възраст между 16 и 30 години и ръководите проект с европейско измерение, младежката награда "Карл Велики" е Вашият шанс да получите признание, известност и финансиране. От 24 октомври конкурсът набира заявления за кандидатстване за новия цикъл за 2014 г. Участвайте!

Европейската комисия обявява конкурс за участие в младежки Екип Европа

През учебната 2013/2014 г., за шеста поредна година ученици от 1 до 12-ти клас отново ще могат да участват в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 6". До този момент в конкурса са участвали над 15 500 ученика от 560 паралелки от 1 до 12 клас от цялата страна, които подкрепиха здравословния начин на живот без зависимост от тютюневите изделия.

10 октомври е крайният срок за онлайн гласуването, което ще определи проекта, спечелил наградата на публиката в мултимедийния конкурс "Мигрантите в Европа". Конкурсът се организира от Генерална дирекция "Вътрешни работи" на Европейската комисия.

Разгледайте проектите-финалисти и дайте вашата подкрепа за харесвания от Вас!

Информационното бюро на Европейския парламент в България организира конкурс за есе за ученици по темата „Европейският съюз и източните му партньори — в съседство или като семейство?“. В него могат да участват ученици от последните две години на гимназиалния курс на обучение на възраст от 16 до 18 години, навършени към датата на участието в конкурса. Те трябва да изпратят публицистичната си разработката — есе, статия или интервю (на български език) в електронен вариант на имейл до 17 октомври 2013 г. включително. Трима от най-добрите автори ще спечелят пътуване до Страсбург в периода 16—18 ноември, което включва посещение на Европейския парламент и среща с председателя на ЕП.

Започна тазгодишният конкурс за Наградите за комуникация в областта на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз.  В него могат да участват организации, които представят проекти очевидно информиращи по теми, свързани с общата селскостопанска политика, и за които етапът на изпълнение е започнал не по-рано от 1 януари 2011 г.

gradinka-konkursВ рамките на проект "СОЛИДАРНА МРЕЖА НА ВКУСНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ БИО-ГРАДИНКИ В БЪЛГАРИЯ", Фондация "ЗАЕДНО – общуване за подкрепа и развитие", с финансовата подкрепа на Конфедерация Щвейцария, чрез "Фонд за реформи свързани с гражданското общество", ще подкрепят пет мини-проекта за създаване на демонстрационни вкусни образователни градинки и разработване на образователни модули за провеждане на

интерактивни занимания с деца и родители през 2013 и 2014 г.

Търсят се 2-ма участници от България
Име на проекта: PBA “Partnership for Inclusion”
Дати: 23 – 29 юли 2013
Място: Оравита, Румъния
Организаторите покриват 100% настаняване и храна и 70% от пътните разходи.


Описание: “Partnership for Inclusion” е семинар за създаване на партньорски взаимоотношения между младежки организации от 9 Европейски държави (България, Германия, Холандия, Италия, Франция, Литва, Великобритания, Румъния, Унгария). Целите на проекта са: да подготви участниците да развиват младежки дейности, които насърчават социалното включване; да запознае участниците с възможностите, които програма „Младежта в действие” предоставя на младите хора; да се планират и разработят съвместни младежки проекти.


За повече информация и апликационна форма:

Мултимедийният конкурс „Мигрантите в Европа“ има за цел да даде възможност на млади хора на изкуството и творци да помислят над приноса на мигрантите за европейското общество днес. Конкурсът също така служи като първа стъпка към по-нататъшни дебати и обмен на информация и мнения.

We are happy to announce that the deadline for sending entries to the competition "The European Parliament: Why should I care?" has been extended until 11 April 2013. This provides more time to voice your opinions (positive or negative) and share with us your ideas about the significance of the European Parliament.

 

До 15 ноември 2012 г. млади журналисти и блогъри, отразяващи европейската тематика, могат да изпращат своите материали за участие в конкурса на Информационното бюро на Европейския парламент в София. Темата на конкурса, “Време за промяна в ЕС”, е свързана с промените, които кризата наложи както в икономическото развитие, така и в социалните и политически модели в ЕС. Наградата е посещение на сесия на Европейския парламент в Страсбург или Брюксел.

Наградата се присъжда на млади хора, които участват в проекти, насърчаващи разбирателството между хората от различни европейски страни. Крайният срок за подаване на проекти за награда за следващата година, когато ще се състои нейното шесто издание, е 28 януари 2013 г.

Гимназиите могат да се регистрират за годишния конкурс на ЕС за млади преводачи „Juvenes Translatores" на адрес ec.europa.eu/translatores. Регистрационният период ще продължи до 20 октомври, а онлайн формулярът е наличен на всички официални езици на ЕС.

Искате ли да спечелите цифров фотоапарат на стойност до 1000 EUR плюс пътуване за двама до Брюксел? Участвайте във фотоконкурса „Европа в моя регион" това лято!

030708-youngКакво е „Набор 1992“?

Като част от мероприятията във връзка с 20-та годишнина на единния пазар и по-специално в рамките на „Седмицата на единния пазар“, Генерална дирекция „Вътрешен пазар и услуги“ на Европейската комисия организира конкурс за 20-годишните, наречен „Набор 1992“ (Generation1992)

Няма спор, че българската кухня е една от най-вкусните. Този факт се дължи на това, че рецептите са формирани в продължение на векове.

Проявете вашите кулинарни способности и участвайте в нашия конкурс за традиционна българска рецепта на тема: „Една рецепта, една история". Изпратете ни историята и рецептата на най-вкусното ястие, с което се гордее вашият роден край.

На 12 октомври 2011 г. Дачиан Чолош, европейският комисар по селското стопанство и развитието на селските райони, представи предложенията на Европейската комисия за реформа на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз след 2013 г.

Вече чухме гледната точка на Европейската комисия, сега бихме искали да се запознаем с вашата. Каква според вас трябва да бъде Общата селскостопанска политика, какво трябва да включва и защо?

Изпратете ни вашите есета на тема "ОСП: поглед в бъдещето" до 9 април 2012 г.

Търсят се студенти, които да участват като доброволци в кампанията "Отново на училище" през 2012 година – да се срещнат с ученици и учители в училището, което са завършили, в града, където са израснали.

Спечелете пътуване до Сингапур или голяма парична награда като изразите в кратко видео вашето виждане за българо-азиатските отношения.
Повече информация за конкурса

Екипи на учениците до 22-годишна възраст от цял свят са поканени да решат реален световен проблема чрез използване на критично мислене, умения за комуникация и технологии в реалния свят. Студенти, водени от учител, ще трябва да определят проблема, който се стремят да решат, и да представят своето решение, както и на процеса, чрез който са стигнали до своето решение.
Участниците могат да се запишат в една или повече от следните събития за защита на конкуренцията: ThinkQuest проекти, цифрови медии, както и разработка на приложения.

Опасностите от ядрени оръжия се омаловажават или напълно игнорират от водещите медии и образователната система.
Направете видео от три минути или по-малко, по темата "на какво училището не ни учи: истината за ядрените оръжия". 
Творбата трябва да е на английски език (ако се използва език).
Конкурсът е отворен за хора от всички възрасти, от всички страни.

Млади хора от цял свят са поканени да представят своите творчески идеи по темата: Създаване на бъдещето, което искаме. Есетата могат да бъдат представени от всеки на възраст до 25 години. Есетата трябва да са оригинални и непубликувани, те трябва да са до 800 думи и напечатани на английски, френски, испански или немски, или до 1600 знака на японски. Победителите ще получат парична награда и пътуване до Япония.

Асоциацията за развитие на децата и младежите и Балкански младежки форум за толерантност организират за младежи до 30 години конкурс за късометражен филм и фотография на тема „Толерантност и дискриминация”.
За повече информация
Цел на конкурса е учениците:
Целта на конкурса "Моята Мобилност" е да провокира Вашето въображение по представяне на различни случки – комични или тъжни – от Вашите пътувания извън България. Не сте пътували извън страната?! Няма проблем, тогава искаме да видим вашите идеи и мечти за света извън България.

С цел помагане на младежите в Европа да намерят най-добрите възможности за работа чрез използване на дигиталните технологии, в периода 26-30 март 2012 г. Европейската комисия ще организира e-Skills Week, информационна кампания за повишаване на информираността за дигиталните технологии. Част от тази кампания е възможността за младите хора да участват в Project Passion Competition.

Европейският парламент обявява конкурс от 1-ви декември 2011 г. и продължава до 15 октомври 2012 г., като в него могат да участват ученици, студенти или просто млади хора до 30-годишна възраст.

karlПроцедурата за подбор за Европейската награда "Карл Велики" за младежи за следващата година стартира в средата на ноември. Наградата се присъжда на млади хора, които участват в проекти, насърчаващи разбирателството между хората от различни европейски страни. През следващата година предстои да бъде петото връчване на наградата, която стартира през 2008 г., като крайният срок за подаване на проекти е 23 януари 2012 г.

НЦЕМПИ и Министерство на образованието, младежта и науката организират конкурс като единственият критерий за есетата е да бъдат точно 4455 символа. Най-доброто есе ще бъде разположено на пано с дължина 4455 м. в един от столичните молове в Деня на доброволеца и по този начин ще кандидатства за рекордите на Гинес!

Сдружение ГЛОУ - Велико Търново обявява конкурс за есе или разказ

на тема „Разкажи ми твоята история за толерантност!".

Търсим добрите примери, които да ни вдъхновяват!

Kраен срок на кандидатстване 01 октомври 2011 г. Повече подробности...

В конкурса могат да участват статии, които са публикувани в печатни или онлайн медии в ЕС през периода от 18 септември 2010 г. до 10 ноември 2011 г. Всички материали трябва също да са били изпратени онлайн чрез уебсайта на наградата за журналистика на ЕС за 2011 г.

Конкурсът завършва на 10 ноември 2011 г. в 12,00 ч. (по обед – централноевропейско време).

 

2011-dobrovolchestvoto"Открийте е-доброволчеството" е единствения конкурс в цяла Европа, чиято цел е да представи различни онлайн доброволчески проекти

Конкурсът за наградата за журналистика на ЕС „Заедно срещу дискриминацията!“ за 2011 г. започна на 23 юни, четвъртък. Наградата за журналистика на ЕС „Заедно срещу дискриминацията!“ се присъжда в рамките на единствения конкурс за журналистика за журналисти от интернет и печатните медии, които се занимават с въпросите на дискриминацията и многообразието в ЕС.

Уебтелевизията на Европейския парламент EuroparlTV обяви конкурс за видеоклип на тема "Многообразието в Европа", съобщи пресслужбата на институцията.
Европейската комисия, Европейският парламент и бъдещото полско председателство на Съвета на Европейския съюз организират състезанието "Разкажи ни твоята история" в рамките на Форума за Единния пазар на Европейския съюз.
danube_art_masterСтанете част от инициативата, посветена на Денят Дунав 29 Юни. Участвйате в Международният ученически конкурс и покажете, че ви е грижа за бъдещето на реката и нейните обитатели. А междувременно ще се състезавате и за страхотни награди.
Посолството на САЩ в София има удоволствието да обяви посветения на Деня на независимостта за 2011 г. конкурс за ученици и студетни за разработване на есе. Участниците могат да изберат една от следните теми, по които да разработят есе:
Посолството на САЩ в София има удоволствието да обяви посветения на Деня на независимостта за 2011 г. конкурс за ученически рисунки под надслов „Свобода и равни права за всички” в чест на националния празник на Съединените щати.
Започна третото издание на конкурса на Европейския съюз (ЕС) за здравна журналистика, съобщи пресслужбата на Европейската комисия.
Започна кандидатстването за Младежката награда на световната среща на високо равнище (World Summit Youth Award).

Журналистическата награда на фондация "Анна Линд" се връчва за материали, посветени на културното многообразие. Фокусът тази година е върху проблемите на миграцията, малцинствата, религиозните различия и интеграцията.

Започна кандидатстването за годишната награда за изследователски проект в областта на културната политика (Cultural Policy Research Award). За нея могат да кандидатстват млади изследователи от всички държави, членуващи в Съвета на Европа.

Конкурс за авторска снимка, организиран от Представителството на Европейската комисия в България, на тема "Европа и нейните съседи", отворен за участие от 9 май до 9 юни 2011 г.

Имате ли любимо дърво? Разкажете ни за него! Дървото-победител ще бъде избрано през октомври 2011 г. чрез гласуване и ще спечели специализирана грижа за укрепването и съхранението му. То ще участва в международния конкурс "Европейско дърво на годината 2012".

Започна кандидатстването за годишната награда за изследователски проект в областта на културната политика (Cultural Policy Research Award).

Фондация Кредо Бонум обявява открит конкурс за лого на планирания маршрут за поклоннически и културен туризъм "Софийската Света гора".

Каним всички желаещи да вземат участие в конкурс, който да определи участниците в European Master Class – поредица от експертни лекции на Европейска тематика в рамките на Дните на Европейския Парламент в Стара Загора, които ще се проведат на 17 и 18 май в Амфитеатрална зала Регионална библиотека „Захарий Княжески”.

 

Младежката медийна награда се организира от Младежка европейска преса (European Youth Press) съвместно със Съвета на Европа. Тази година темата на конкурса е свободата на медиите. Информацията е публикувана от Асоциацията на европейските журналисти - България.

Ежегодната награда за млад художник е основана за първи път през 1990 г. в Чехия от създателя и директора на Фондацията за гражданско общество (САЩ) Уенди Люерс. Днес наградата съществува в 10 европейски страни и се е превърнала в едно от най-престижните отличия и сериозна професионална атестация. Сред държавите, присъединили се към наградата, са: Чехия, Словакия, Хърватска, Косово, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Словения, Албания. Като резултат от активния обмен на информация между страните е основана Международната мрежа за награди за млади художници YVAA (http://www.yvaa.net/). 

България се включва през 2008 г. Инициативата е на Института за съвременно изкуство - София, който впоследствие е избран да организира провеждането на конкурса.

Първите трима носители на наградата „БАЗА” са Рада Букова (2008), Самуил Стоянов (2009) и Антон Терзиев (2010).

Целта на Наградата е да осигури подкрепа за младите художници, като им открие нови възможности за образование, изследване и професионална реализация. Наградата създава позитивен контекст за младото съвременно изкуство и благоприятна среда за развитието му.

Конкурсът е отворен за творци до 35 години, работещи във всички сфери на съвременното изкуство. Кандидатите трябва да бъдат български граждани или постоянно пребиваващи на територията на страната.

Наградата е стипендия и шестседмичен престой в International Studio and Curatorial Program (ISCP), Ню Йорк, през периода октомври 2011 - май 2012 г. и самостоятелна изложба през 2012 г. в галерията на ИСИ-София.

Процедура:

 • авторите (родени не по-рано от 1976 г.) предоставят творческа документация;
 • журито на конкурса, съставено от утвърдени специалисти в областта на съвременното изкуство, обявява своите номинации до 17 април 2011 г. на сайта на ИСИ-София (http://ica-sofia.org/);
 • номинациите се представят в изложба през м. юни-юли в Софийска градска художествена галерия;
 • журито определя победителя и го съобщава в деня на откриването на изложбата.

Задължително условие е кандидатите да владеят английски език. С номинираните се провежда събеседване на английски език.

Портфолиото трябва да съдържа:

 • Име, адрес, телефон, e-mail;
 • Биография (CV) и библиография;
 • Снимки/разпечатки на творбите (със заглавия, размери, година);
 • DVD (за видеотворби и пърформанси).
 • Кандидатите могат да предоставят допълнителни материали (каталози, брошури, текстове).
 • Приложената документация не се връща. Тя остава в архива на Наградата.
 • Участниците в конкурсите през 2008, 2009, 2010 г. могат само да допълнят своята документация.

Крайният срок за предаване на е 4 април 2011 г. в Софийска градска художествена галерия (за наградата „БАЗА”). СГХГ е партньор на проекта.

За контакт: Даниела Радева - 02 / 987 21 81.

logo-kazanlakОбщина Казанлък и Европейски информационен център „Европа директно”- Стара Загора, общински офис Казанлък обявяват конкурс, посветен на Деня на Европа
БЪДИ ДОБРОВОЛЕЦ! РАЗКАЖИ СВОЯТА ИСТОРИЯ!
Националният конкурс “Млади таланти” се провежда от 1999 г. и представлява възможност за насърчаване на младите хора – ученици и студенти, притежаващи потенциал и проявяващи интерес към наука и към провеждането на научни изследвания и иновации.

Институт "Отворено общество" – София обявява конкурс за финансиране на проекти на групи в неравностойно положение – фаза 2.

По случай Европейската година на доброволчеството 2011 и Международната година на горите на ООН Центърът за развитие на човешките ресурси и ЕИЦ "Европа Директно" - София обявяват конкурс на тема: „Грижата за гората е отговорност на всеки от нас”.

В Официалния вестник на ЕС от 16 март е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира следните конкурси на общо основание:

Наградата за журналистика на Европейския парламент ще бъде връчена за четвърти път през 2011 г. Тя отново ще бъде присъдена на журналисти, които са работили по важни европейски теми или са допринесли за по-доброто разбиране на европейските институции и/или на политиките на ЕС.

"Амнести интернешънъл" обявява конкурс за фотография на тема "Европа без дискриминация" ("Picture Europe Without Discrimination!"). Крайният срок за изпращане на снимките е 31 март 2011 г.

 

През януари 2011 г. Представителството на Европейската комисия в България обяви конкурс за създаване на пилотен екип от младежи-експерти по европейски теми – "Team  Europe  junior  – 2011", които да бъдат основните участници в кампанията "Обратно в училище" през май 2011 година под знака на Европейската година на доброволчеството.

Ученичката Боряна Иванова от Ловеч е българският победител в конкурса за млади преводачи на Европейската комисия.

Осем младежи от София, петима от Видин, двама от Плевен, двама от Кубрат, един от Пловдив, един от с. Одърне, един от Перник и един от град Левски са победителите в конкурса “Правото на протест – как да защитим гражданските си права”, обявен от евродепутата Надежда Нейнски.

Организира:

Европейски информационен център Европа Директно-Русе

Детски комплекс – гр. Сливен организира Национален конкурс на тема „Чудният свят на растенията“. Да запазим красотата на природата в картина.

Дирекцията на Природен парк „Българка“ обявява конкурс на тема: „Мечтите на една гора“.

Повече от 30 страни по света отбелязват всяка година „Седмица на гората“. В България тя се празнува от 1956г., когато е обявена официално от Министерски съвет.

Европейският център по журналистика организира международен фотографски конкурс на тема „Вода и климатични промени”. Участието може да става със снимки на една от двете или и на двете теми. За участие се допускат максимум 8 снимки, но изпратени наведнъж през платформата на конкурса.

Th!nk About it - CLIMATE Change е международно блог състезание на Европейския център по журналистика на тема ВОДАТА.

На заключителното си заседание журито на онлайн фотоконкурс "Промените в климата през твоите очи", организиран от Информационното бюро на Европейския парламент за България, обяви победителят в състезанието - Владимир Добрев от град Силистра за снимките му "Кървящото сърце на реката" и "Дамоклиев меч". Наградата за победителя е пътуване до Страсбург по време на една от предстоящите сесии на Европейския парламент.

Кукерските празници в цялата страна, Петльовден и Трифон Зарезан, Баба Марта са толкова силно изкушение за фотографите, че организаторите на фотоконкурса „България, селото и светът" решиха да удължат срока, в който приемат снимки за участие, макар и в рамките на най-краткия месец от годината.

Новият краен срок е 1 март 2011 г.

Информационното бюро на ЕП организира Национален конкурс за младежи, участвали в програмата "Евроскола" и в посетителски групи в Европейския парламент. Конкурсът се провежда в две категории - за есе и за фоторазказ. Очакваме да ни изпратите с думи или фотоси разказа си за деня, в който бяхте евродепутат.

Фондация „Роберт Бош" и фондация „Ерсте",  в сътрудничество с Балканската мрежа за разследващи репортажи (BIRN), имат удоволствието да обявят началото на петото издание на програмата „Балканската стипендия за отлични постижения в журналистиката".

Евродепутатът Надежда Нейнски и СДС обявяват конкурс “Моят малък красив европейски проект” за млади хора на възраст между 18 и 30 години. С него те традиционно ще отбележат Деня на Европа – 9 май.

Срокът за представяне на проекти за конкурса за наградата "Карл Велики" за младежи за 2011 г. се удължава до 14 февруари. По този начин повече кандидати ще имат шанса да участват в четвъртото годишно издание на наградата. Процедурата по представяне на проекти е максимално опростена и открита.
Стартира първият етап на онлайн фотоконкурса 2011 „България – атрактивна туристическа дестинация”.

Конкурсът е отворен както за български, така и за чуждестранни граждани.

carlprise23 януари 2011 г. е срокът за представяне на проекти за четвъртото годишно издание наградата "Карл Велики" за младежи. Наградата е създадена през 2008 г. и е насочена към млади хора, които участват в проекти, подпомагащи разбирателството между народите на различните европейски държави.


Краен срок: 15 януари, 15 април 2011 г.
„Заедно в час” предлага възможност за лично и професионално развитие на интелигентни и високообразовани млади хора в името на улесняване на достъпа до качествено образование за всяко дете. Затова търсим тези от вас, които са готови за подобно предизвикателство и ще постигнат най-много за себе си и учениците си от участие в програмата.

eyv_cmyk-bgПредставителството на Европейската комисия в България обявява конкурс за създаване на пилотен екип от младежи-експерти по европейски теми "Team Europe junior – 2011", които да бъдат основните участници в кампанията "Обратно в училище" през 2011 година под знака на Европейската година на доброволчеството 2011.

eufunds „Еврофондовете в българските медии" e журналистическият конкурс обявен в Ловеч от министъра по управление на средствата от ЕС Томислaв Дончев. Конкурсът се провежда в рамките на информационната кампания за популяризиране на оперативните програми.

Международната природозащитна организация WWF откри конкурс за ученически еко-проект "Училища за жива планета". Конкурсът се провежда за трета поредна година и в него могат да участват ученици от България и още 10 европейски страни на възраст между 12 и 16 години.

Изпратете снимки или клипове на добри и лоши примери за поведение на пътя. Нужно е само да направите кратко описание на ситуацията, която сте заснели. Най-добрите предложения ще бъдат публикувани на страницата на конкурса. С това вие може да помогнете за спасяването на 25 000 човешки живота в пътни произшествия.

euflagПроменени са Изискванията за кандидатстване по схема BG161PO001/3.3-01/2008 ”Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване”

В Официалния вестник на ЕС от 10 юни са публикувани 2 покани за подбор на служители в Европейската агенция по лекарствата. Първата покана е за изразяване на интерес за договорно наети служители за временни назначения.  Втората е за процедура за подбор с оглед съставяне на списък с подходящи кандидати за работа в Европейската агенция по лекарствата.

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) отговаря за координиране на оценката и надзора на лекарствени продукти за хуманна и ветеринарна употреба в Европейския съюз. Тя поддържа тесни връзки с Европейската комисия, 27-те държави-членки на ЕС, страните от ЕИП-ЕАСТ и много други организации от държавния и частния сектор. Агенцията насърчава мултикултурна работна среда.

Покана за служители за временни назначения

Европейската агенция по лекарствата ще състави списък на кандидати, желаещи да работят на временни назначения по договори за договорно наети служители. Длъжностните характеристики са публикувани в отделен документ, който може да се намери на уебсайта на ЕМА .

Одобрените кандидати ще бъдат включени в списък с резерви с възможност да им бъде предложено временно назначение, вариращо от три месеца до пет години, съгласно договор за договорно наети служители, в съответствие с Условията за работа на другите служители на Европейските общности и общите разпоредби на ЕМА за прилагане на процедури, които уреждат участието и използването на договорно нает персонал от ЕМА.

Временните назначения могат да включват заместване на временно наети служители от ЕМА (например отпуск поради бременност и раждане, предоставен на бащата отпуск, отпуск по семейни причини, отпуск за отглеждане на дете, неплатен отпуск или дългосрочно боледуване) или работа по конкретни краткосрочни проекти при наличие на средства.

Договорът на договорно нает служител не може по никакъв начин да доведе до договор на временно нает служител без успешно преминаване през допълнителна процедура по подбор. Договорите на договорно наетите служители не могат да бъдат подновявани повече от веднъж.

Изисквания към кандидатите:

 • кандидатите трябва да са граждани на държава-членка на Европейските общности или на Исландия, Норвегия и Лихтенщайн, при условие че имат пълни граждански права;
 • кандидатите трябва да са изпълнили всички задължения, наложени им от закона, във връзка с военната служба и да отговарят на характерните изисквания за включените задължения.

Мястото на работа е Canary Wharf, Лондон.

Заявленията трябва да се изпратят не по-късно от полунощ на 8 юли 2010 г.


Процедура за подбор с оглед съставяне на списък с подходящи кандидати за длъжности в ЕМА

ЕМА желае да организира процедура за подбор с оглед съставяне на списък с подходящи кандидати за:

 • EMA/AD/308: Aдминистратор, секция „Съответствие с изискванията и проверка", звено „Защита на здравето на пациентa" (АD 8);
 • ЕМА/AD/309: Специалист по проследяване на ваксини, секция „Проследяване на лекарствената безопасност и управление на риска", звено „Защита на здравето на пациентa" (АD 8);
 • ЕМЕА/AD/310: Aдминистратор (научен), секция „Съответствие с изискванията и проверка", звено „Защита на здравето на пациентa" (АD 6);
 • ЕМЕА/AD/311: Администратор, секция „Медицинска информация", звено„Защита на здравето на пациентa" (АD 6);
 • ЕМЕА/AD/312: Служител за връзки с институциите, Служба на изпълнителния директор, Дирекция (AD 6);
 • ЕМЕА/AD/313: Aдминистратор (научен), секция „Съответствие с изискванията и проверка", звено „Защита на здравето на пациентa" (АD 5);

Одобрените кандидати ще бъдат включени в списък с резерви и в зависимост от бюджетните възможности може да им бъде предложен петгодишен договор с възможност за подновяване в съответствие с Условията за работа на другите служители на Европейските общности.

Изисквания към кандидатите:

 • кандидатите трябва да са граждани на държава-членка на Европейските общности или на Исландия, Норвегия и Лихтенщайн, при условие че имат пълни граждански права.

Мястото на заетост е Лондон.

Крайният срок за подаване на заявления е полунощ на 22 юли 2010 г.

Пълните условия и длъжностните характеристики могат да се изтеглят от уебсайта на ЕМА:

http://www.ema.europa.eu/htms/general/admin/recruit/recruitnew.htm

Заявленията трябва да се подават електронно чрез формуляра, публикуван на интернет страницата на EMA.

Поради големия брой заявления, получавани в Агенцията, при наближаване на крайния срок за подаване на заявленията системата може да се затрудни в обработката на големи обеми данни. Поради това съветваме кандидатите да подават своите заявления достатъчно рано преди крайния срок.

 

(Портал Европа)

esf_flagАгенцията за социално подпомагане обявява процедура за подбор на местни координатори за изпълнение на проекта „Детство за всички”.

На 07 юли 2010 г. Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) за пети пореден път ще връчи наградите “Заедно” за най-добра кампания за набиране на средства.

В Официалния вестник на ЕС от 1 юни е публикувана покана за предложения по Програмата на ЕИБ за финансиране на университетските изследвания (EIBURS). Тази покана е в рамките на Инициативата на ЕИБ за подкрепа на университетските изследвания.

 

banner-site2_glowОрганизатори на лагера: Сдружение "Момичетата управляват нашия свят" (NGO GLOW - Girls Leading Our World), доброволци от Корпуса на мира, Европейски информационен център и Ресурсен център "Отворена врата", Велико Търново.

 

basketПод логото на 2010 г. - Европейска година на борбата с бедността и социалното изключване, Европейската комисия обяви конкурс за журналисти, чиито материали са посветени на тази тематика, съобщава Рапид.

filmЕвропейската комисия приканва предприемчивите любители на киното да докажат своята креативност и умения, като направят кратък видеофилм, който засяга следните въпроси: Какво представлява предприемачеството? Какво би поощрило хората да станат предприемачи? Какво би могло да премахне старите предразсъдъци и да предложи нови представи за предприемачеството?

Третият национален конкурс за отлична туристическа дестинация се провежда в рамките на проект ЕDEN. Темата за 2010 г. е „Водата – извор на живот и благоденствие”. Проектът се финансира по програма „Нови индустрии, туризъм и корпоративна социална отговорност” на Европейската комисия.

За “Награди...” се номинират деца с вече наградени на различни форуми постижения. Целта е да се стимулира не само работата върху таланта, но и неговата изява. Затова Проектът предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца. Дори да става дума за едно постижение от местно значение – ние го приемаме като първа стъпка по големия път.

Фондация “Димитър Бербатов”

Източник: http://dberbatov.org/projects/nagradi/project

Mama Cash е женска организация, която подкрепя иновативни проекти на жени за жени по целия свят.

Кандидатите следва: да са иновативни, да имат ограничен достъп до финансиране, да подкрепят предимно позитивни промени в полза на жените в областта на правото, политиките и практиките, да са организации на жени. Финансирането е в размер на 500 - 20 000 евро.

Наградата се присъжда за особени постижения в журналистиката в пресата, радиото и телевизията по теми, свързани с развитието, демокрацията и правата на човека в целия свят.
Съфинансиран от ЕС проект от репортажи за живота на ромите печели награда за цифрови медии

24/08/2011

 

Съфинансиран от Европейския съюз проект, чиято цел е противопоставяне на стереотипите, свързани с ромите, с помощта на филми, спечели престижната награда на Асоциацията на професионалните журналисти (Society of Professional Journalists)...

Още

 


виж цялата статия

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

 • 1
 • 2
 • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europass



purple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg