Печатни издания

печатни-издания

Почти 15 години България е пълноправен член на Европейския съюз. Почти 15 години терминът „Кохезионна политика“ присъства в медийното пространство. Почти 15 години Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора се стреми да направи европейските дела близки до гражданите в регион Стара Загора.

След първата част на книжката, представяща общ преглед на политиката за сближаване в региона на Стара Загора, беше издадена втора, фокусирана върху Европейския социален фонд, в същия формат. Книжката проследява успешно реализирани проекти посредством Европейския социален фонд (ЕСФ). Акцентът бе поставен върху ЕСФ, тъй като неговите бенефициенти са от хора от разнообразен произход и са интересни от чисто човешка гледна точка. Книгата включва и допълнителна информация за Кохезионната политика и нейното въздействие на равнище ЕС. Книгата беше представена през ноември 2020 г., малко преди втория локдаун заради COVID-19.

Почти 15 години България е пълноправен член на Европейския съюз. Почти 15 години терминът „Кохезионна политика“ присъства в медийното пространство. Почти 15 години Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора се стреми да направи европейските дела близки до гражданите в регион Стара Загора.
Това издание на Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора се фокусира върху въздействието, което оказва Европейския съюз върху развитието на регионите.
Търсеният баланс между структурата на Кохезионната политика и конкретни проекти – реализирани или в процес на изпълнение – във всички общини на Област Стара Загора има за цел да покаже как големите приоритети на Европейския съюз намират реално отражение в отделните общности и как променят към по-добро ежедневието на всички граждани.

Издаваща институция:
Активни потребители

Година на публикуване: 2010

Прочети в PDF формат

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg