Вашите въпроси за ЕС

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Общи въпроси

Вашият въпрос за ЕС:: Жена ми е руски гражданин. Нужна ли е виза за Англия. Мислим да отидем на почивка.

Вашият въпрос за ЕС:: Ако чуждестранен гражданин (от Мексико) е сключил брак с български гражданин, може ли да той работи и живее в страна на Европейския съюз заедно с него?

Вашият въпрос за ЕС:: Здравейте,Мой приятел Англичанин работи извънБългария в Европейска държава къдетотой и фирмата в която работи плащат данъците си. Той иска да се премести в България като по това което прочетох разбрах че му трябва ЕГН. Това което го притеснява е че ще трябва да бъде двойно таксуван. Какво и къде трябвада представи за да не плаща данъци в държавата в която работи и в България.Това което са ми казвали е че трябва дапокаже в България документ че вдругата държава плаща по=високиданъци от тези в България. Дали това евярно незнам. Затова питам. Благодаря предварително!

Вашият въпрос за ЕС:: Здравейте. аз съм ръководител на танцов състав. От 14-18.06.участваме във Фестивал в гр. Търгу Муреш - Румъния.в състава членува и руска гражданка, която има л.к. за постоянно пребиваваща в България и руски задграничен паспорт.
Кой документ ще изискват на границата в Русе? Необходим ли е друг документ за преминаването на границата? 

Вашият въпрос за ЕС:: Здравейте. Аз съм омъжена за българин (сключен брак) имам дъщеря с българско гражданство,но аз нямам БГ гражданство, имам лична карта с постоянно пребиваване,преди на нея пишеше "семейна" и нямах проблеми да ходим заедно на почивка в Гърция, а сега ми искат на границата акта от сключения брак да носа с мен преведен, легализиран, разбрах също че
никъде не мога да пътувам без него (извън БГ) та въпроса ми е: 1. мога ли да пътувам в ЕС и изобщо извън БГ без съпруга ми. 2. чух че от тази година има някаква семейна карта която се издава от миграционните служби, за да мога да пътувам в ЕС без съпруга ми, вярно ли? 3.имам ли право да работя в ЕС, ако пътувам с българска фирма за работа във ферма. 

Вашият въпрос за ЕС:: Съпругата ми е китайска гражданка която в момента живее с мен в република България. Основанието на

пребиваване е Виза Д /Постоянно пребиваващ чужденец. Чувал съм, че след като е член на семейството на гражданин на ЕС тя няма нужда от виза за пътуване в ЕС. Истина ли е това? 

 

 

 

Вашият въпрос за ЕС:: Гражданин на държава от Европа, нечлен на ЕС, притежава разрешене за постоянно пребиваване в Австрия (Daueraufenhalystitel EG). При това положение може ли законно да пребивава и работи на трудов договор в България? Ако не какво друго е необходимо? 

Това приложение си поставя за цел да покаже ясно откъде идват средствата в европейския бюджет и за какво се използват. То се стреми да допринесе за по-добро разбиране на многогодишната финансова рамка на ЕС и на годишните бюджети и да представи данните за всяка една страна в европейска перспектива.