Вашите въпроси за ЕС

Вашият въпрос за ЕС:: Здравейте! Имам следното питане. Съпругата ми е украинка и живее тук с мен в България. Статутът й е на постоянно пребиваващ (виза Д),но няма българско гражданство. Четох, че според някоя директива, ако не гражданин на ЕС възнамерява да пътува в страна от ЕС придружаван от член на страна от ЕС и връзката между тях бъде доказана на границата (съпруг/а,член на семейството), то не би трябвало да му бъде отказан достъп до съответната страна. Въпросът ми е: Възможно ли е да отидем до Париж например, без да й е необходима виза. Благодаря! 

Здравейте! В този случай би следвало да отправите запитването си към френското посолство в София, тъй като те могат да имат определени изисквания. Следва, обаче, да уточните някои подробности, които не се разбират от написаното.

Вашата съпруга има ли карта за постоянно пребиваващ в Р България чужденец или само виза Д в паспорта? Актът за граждански брак български ли е или украински? Ако е български, за да пътувате във Франция, би трябвало да бъде преведен на френски език, легализиран и заверен във Външно министерство. Съветваме Ви да се обърненете към френското посолство в София за допълнителна информация.

 

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news