Вашите въпроси за ЕС

 

 

 

Вашият въпрос за ЕС:: Мъжа ми е българин, а аз съм рускиня. Имам лична карта за временно пребиваване. Всеки месец за няколко дни той пътува в Европейски съюз и аз искам да пътувам с него. Какви документи са необходими? Дали трябва да отварям виза? Или е достатъчно свидетелство за брак? Ако отварям виза дали има значение в коя от държави от ЕС? Защото той не ходи в една определена държава, а минава през няколко. Германия, Австрия, Холандия, Дания. Предварително благодаря за помощ. 

 

Здравейте,
Обърнахме се към Министерство на външните работи и Информационния център на ЕК за допълнителна информация и приложено изпращаме отговор:
Като съпруга на ЕС гражданин имате првао да пътувате с него навсякъде из ЕС, но трябва да притежавате карта за постоянно пребиваване в дадена страна от ЕС и с тази карта да пътувате, а не с картата за временно пребиваване.  
Във Вашия случай е необходимо  да се обърнете с молба за виза към някое от посолствата на Шенгенските държави, които посещава съпругът Ви. Най-добре е към посолството на страната, в която със съпруга си бихте искали да влезете най-напред.

 

Подробна информация може да получите в служба миграция в София на ул. Мария Луиза 47!

 

Надявам се, че сме били полезни!

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news