Печатни издания
Издаваща институция:
European Commission
Directorate-General for Press and Communication

Година на публикуване: 2009

Прочети в PDF формат


След десетилетия на войни, коствали милиони човешки животи, основаването на ЕС отбеляза началото на нова ера, в която европейските страни решават своите проблеми по пътя на диалога, а не воювайки помежду си. Днес държавите-членки на ЕС се радват на множество придобивки. Съществуващите правила обаче бяха предназначени за един много по-малък по територия и население ЕС, който не беше изправен пред глобални предизвикателства, като изменението на климата, световната рецесия или международната трансгранична престъпност. ЕС притежава необходимия потенциал и политическа воля да се справи с тези проблеми, но той може да направи това само ако подобри начина, по който работи. Това е и целта на Договора от Лисабон. Той прави ЕС по-демократичен, по-ефикасен и по-прозрачен. Договорът дава възможност на гражданите и парламентите да влияят в по-голяма степен върху това, което се случва на европейско равнище, както и гласът на Европа да се чува по-ясно и по-силно в целия свят, защитавайки в същото време националните интереси. Настоящата брошура обяснява какво означава Договора от Лисабон за вас като гражданин.

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news