Конкурси

Наградата се присъжда на млади хора, които участват в проекти, насърчаващи разбирателството между хората от различни европейски страни. Крайният срок за подаване на проекти за награда за следващата година, когато ще се състои нейното шесто издание, е 28 януари 2013 г.

Наградата "Карл Велики" за младежи, която се организира съвместно от Европейския парламент и Фондацията за международната награда "Карл Велики" в гр. Аахен, се връчва за проекти, чиито създатели са на възраст между 16 и 30 години. Спечелилите проекти трябва да служат като примери за младите хора, живеещи в Европа, и да предлагат практически примери за съвместно съжителство между европейците. Сред избираните досега проекти са младежки обменни програми, артистични и интернет проекти с европейско измерение...

 

При стартирането на изданието на наградата за 2013 г., председателят на Европейския парламент Мартин Шулц изтъкна, че "Европейската младежка награда "Карл Велики" е възможност да представите своето виждане за Европа, както и да дадете своя принос към европейската интеграция. Изиграйте своята роля в оформянето на Европа такава, каквато я искате!"

Общият награден фонд е 10 хил. евро

Проектите, избрани на първите три места, ще получат съответно 5 хил. евро, 3 хил. евро и 2 хил. евро. Авторите на тези проекти ще бъдат поканени да посетят Европейския парламент през есента.

Представителите на националните победители не само ще бъдат поканени да участват в церемонията по връчването на наградата, но ще присъстват също така два дни по-късно на церемонията по връчване на Международната награда "Карл Велики" по време на четиридневната си екскурзия до гр. Аахен, Германия.

Победителите за 2012 г.

През 2012 г. наградата за първо място получи младежкият медиен проект от Гърция "Европа на земята". Втората награда отиде за "Европа среща училището", програма за обмен за студенти по програма "Еразъм" (Чехия). За носител на трета награда бе обявен проектът "Заведи ме у дома с колело", документален филм от Унгария.

Как ще бъдат избрани победители?

  • Начало на надпреварата и кандидатстване онлайн: 11 октомври 2012 г.

  • Краен срок за подаване на проекти: 28 януари 2013 г.

  • Избор на 27 проекта от националните журита: до 19 март 2013 г.

 

  • Избор на 3-те лауреата от европейското жури: 25 април 2013 г.

  • Церемония по награждаването в Аахен: 7 май 2013 г.

 

За контакти:

Constanze Beckerhoff - , тел. 0032.228.44.302, мобилен 0032.498.983.550.

 

Допълнителна информация:

 

Интернет страница на Европейската младежка награда "Карл Велики"

 

Онлайн формуляр за кандидатстване

 

Прессъобщение за награждаването от 2012 г.

 

Статия за посещението в Брюксел на тримата победители от 2012 г.


anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news