Конкурси

"Амнести интернешънъл" обявява конкурс за фотография на тема "Европа без дискриминация" ("Picture Europe Without Discrimination!"). Крайният срок за изпращане на снимките е 31 март 2011 г. Целта на конкурса е да покаже въздействащи снимки в подкрепа на едно общество без предразсъдъци. Творбите трябва да илюстрират значението на толерантността и разбирането на многообразието. Конкурсът е част от кампанията за борба с дискриминацията в Европа на правозащитната организация.

Награди

Ще бъдат отличени 12 фотографии, които ще бъдат използвани за изработването на календар и други материали за целта на инициативата на "Амнести интернешънъл". Трима от най-добре представилите се автори ще бъдат наградени на специална церемония в Брюксел.

Изисквания и кандидатстване

Конкурсът е насочен към любители, не се допускат професионални фотографи. Участниците трябва да са навършили 14 години.

Всеки може да изпрати само по една снимка, като приложи към нея информация с име, години, адрес за кореспонденция, електронна поща, телефон и кратко описание на творбата (до 150 думи).

Кандидатурите се изпращат по електронен път или по пощата на следния адрес: Veronica Scognamiglio, European Campaign Coordinator on Discrimination, Amnesty International European Institutions Office, Rue de Trèves 35, B-1040 Brussels, Belgium.

Краен срок: 31 март 2011 г.

Допълнителна информация за конкурса и изискванията за фотографиите можете да намерите на интернет страницата на конкурса.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news