Конкурси

Дирекцията на Природен парк „Българка“ обявява конкурс на тема: „Мечтите на една гора“.

Повече от 30 страни по света отбелязват всяка година „Седмица на гората“. В България тя се празнува от 1956г., когато е обявена официално от Министерски съвет. Смята се, че идеята е произлязла от древен индийски обичай, който по-късно е дал началото на познатия в днешно време празник.

Организацията на обединените нации (UNFF) обяви 2011г. за Международна година на горите. Мотото на кампанията е „Гора за хората“, което има за цел да напомни на населението за сложността в отношенията между човека и природата. Влиянието на горите върху нашата култура, начин на живот и въздействието на общество. Гората - дом и убежище, мощен филтър за въздух, вода и почва.

Основно ще бъде посланието за значението на горите за качеството на живот на всеки индивид и значимата им роля за благоприятна среда за живот.

Дирекцията на Природен парк „Българка“ обявява конкурс на тема: „Мечтите на една гора“. Конкурсът ще се проведе в следните направления:

 • Литература /жанрове: есе, приказка, стихотворение/ - обем – до 2000 думи, заглавието може да не съвпада с дадената тема, но съдържанието му трябва да е свързано с нея. Текстовете трябва да са написани на български книжовен език, като бъдат спазени правописните, граматическите и пункуационните правила.
 • Изобразително изкуство /рисунка, комикс, постер/ - размер на рисунките А3 –А4; техника по избор: акварел, пастел, темперни бои, маслени бои и др.
 • Фотография/снимки, фотоколажи/ - снимки на природни забележителности, защитени местности, пейзажи, растителни и животински видове.
 • Мултимедийни презентации /презентации на Power Point/ - изработка на компютърни презентации по зададената тема, включващи снимки, звук и текст. Обем до 20 слайда.

Общи условия за участие в конкурсите:

Участниците в конкурса се класират в три възрастови групи: 1-4 клас; 5-8 клас; 9-12 клас.

 • Съдържанието на творбата трябва да съответства на темата на конкурса.
 • Към всяка творба трябва да има приложена информация за автора – трите имена, град, училище, клас, име на класния ръководител, телефон и e-mail за връзка.

Творбите трябва да бъдат придадени не по-късно от 25 март 2011 година в:

 • Офиса на ДПП „Българка“ – гр. Габрово, ул. „Минзухар“№1/сградата на ДГС – Габрово/ или на e-mail
 • Община Трявна – Кольо Дабков – младши експерт „Култура и образование“
 • Общинско туристическо бюро – в сградата на Община Габрово – Диана Божкова

Творбите ще бъдат разгледани и оценени, като трите най-добри във всяка категория и възрастова група ще бъдат наградени.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

 • 1
 • 2
 • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news