Конкурси

030708-youngКакво е „Набор 1992“?

Като част от мероприятията във връзка с 20-та годишнина на единния пазар и по-специално в рамките на „Седмицата на единния пазар“, Генерална дирекция „Вътрешен пазар и услуги“ на Европейската комисия организира конкурс за 20-годишните, наречен „Набор 1992“ (Generation1992) , който ще се проведе от април до септември 2012 г. С конкурса се цели, освен да се повиши осведомеността на младите европейци за единния европейски пазар, да се насърчат разсъжденията и дискусиите относно неговата роля в ежедневието на младите хора.

Кой може да участва?

Всички млади граждани на ЕС, родени между 1 януари 1992 г. и 31 декември 1992 г., имат право да участват в конкурса. Не е необходимо участниците да са професионалисти или хора на изкуството, за да участват със своето творчество. Ще бъдем благодарни за представянето на всякакви творби и мнения!

Как да участвате?

Участниците трябва да изберат за своята творба една от следните тематични категории:

• Образование и гражданство.
• Заетост и предприемачество.
• Култура и свободно време.
• Потребители и околна среда.

А също и формата на своята творба:

• Статия (текст).
• Видеоклип.
• Снимка.
• Рисунка (комикс).
• Приложение за смартфон.

Всеки участник може да изпрати до две творби, които да бъдат в две различни форми. Творби могат да бъдат представени и от групи. Трябва да бъде посочен ръководителят на групата, на когото ще бъде връчена евентуалната награда. Творбите могат да бъдат представени на някой от 22 езика на ЕС чрез съответния формуляр на уебсайта www.generation1992.eu и трябва да бъдат получени най-късно до 24:00 часа централноевропейско време на 9 септември 2012 г.

Какви са наградите?

В допълнение към нашите чудесни награди - карта за младежко безплатно пътуване InterRail Global Pass за двама, цифров огледално-рефлексен (хибриден) фотоапарат Olympus EP-M, преносим мултимедиен плеър iPod Touch с памет 8 GB и ваучери - всичките 20 финалисти ще бъдат поканени за участие в „Седмицата на единния европейски пазар" в Брюксел през октомври 2012 г. Участието им ще включва:

• Пътуване до Брюксел от който и да е град в ЕС за участие в церемонията по награждаване (три денонощия).
• Еднодневно участие в церемонията по награждаването и в конференцията.
• Организирано посещение на Европейската комисия и социална програма.
• Участие в семинари с наставници за творческия конкурс „Набор 1992".
• Вечеря в типичен ресторант („brasserie").

Но наградите не се изчерпват с това!

Петимата победители за различните творчески форми ще получат възможността да изкарат четириседмичен стаж в Брюксел или другаде, координиран от Европейската комисия (Генерална дирекция „Вътрешен пазар и услуги").

Всички участници, представили отговаряща на условията творба, ще получат и адресирано лично до тях благодарствено писмо от г-н Мишел Барние - европейският комисар, отговарящ за вътрешния пазар и услугите.

На представените от вас творби ще бъде отредено видно място в рамките на това мероприятие, което ще осигури възможност за достъп до авторитетни и вдъхновяващи личности и максимален шанс да бъдете забелязани: голям тласък за кариерата ви!

Участвайте в конкурса!

За информация и участие в конкурса ползвайте уебсайта: www.generation1992.eu

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news