Конкурси

Третият национален конкурс за отлична туристическа дестинация се провежда в рамките на проект ЕDEN. Темата за 2010 г. е „Водата – извор на живот и благоденствие”. Проектът се финансира по програма „Нови индустрии, туризъм и корпоративна социална отговорност” на Европейската комисия.

Главната цел на проекта е популяризиране на нововъзникващи и малко известни туристически дестинации, свързани с водни ресурси и създаващи условия за предоставяне на качествена и нестандартна туристическа услуга, акцентираща върху опазването на околната среда и предлагаща икономически растеж. Разкриването на многообразието от „нетрадиционни” туристически дестинации и споделянето на добри практики ще създаде нови възможности за привличане на туристи в нетуристически райони.

В регион Стара Загора се намират множество водни обекти – лековити минерални извори, язовири и реки. Това дава много възможности за участие в конкурса на интересни проекти, подчинени на темата „Водата – извор на живот и благоденствие”. Разработването на такива проекти ще даде възможност да бъдат разкрити уникалните туристически ресурси, както и своеобразни продукти и услуги, предоставяни в обектите от региона.

В конкурса могат да участват както местни власти и неправителствени организации, така и заинтересувани юридически и физически лица.

Победителят в конкурса, получава невероятни възможности за реклама чрез изготвянето на 2 клипа (1 и 3 минути) и представянето им на всички големи събития на Европейската комисия през следващата година, както и включване в рекламните материали по проекта и публикуването на видео клиповете на Интернет страницата на Европейската комисия.

За участвалите в националния конкурс проекти се подготвя обща рекламна брошура по проекта, която се разпространява от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Информационни брошури за конкурса и формуляри за участие може да намерите в Туристически информационен център, Стара Загора, бул Руски № 27. Телефон 042 627 098.

Информация за изискванията за изготвяне на проектите може да получите на:

1. http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/tourism/eden/index_en.htm

2. www.edenIV.com или

3. телефоните на екипа по проекта:

a. Димитринка Христова – координатор по проекта – 0884 244 449

b. Станимира Дойчинова – техн. секретар - 0882 800 273

c. Ваня Иванова – техн. секретар - 0882 800 259.

Източник: Туристически информационен център - Стара Загора

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news