Конкурси

На заключителното си заседание журито на онлайн фотоконкурс "Промените в климата през твоите очи", организиран от Информационното бюро на Европейския парламент за България, обяви победителят в състезанието - Владимир Добрев от град Силистра за снимките му "Кървящото сърце на реката" и "Дамоклиев меч". Наградата за победителя е пътуване до Страсбург по време на една от предстоящите сесии на Европейския парламент.

Журито на онлайн фотоконкурса "Промените в климата през твоите очи", беше председателствано от Зафер Галибов, професионален фотограф, и бе в състав: Виолета Станичич, ръководител на Информационното бюро на ЕП за България, Михаил Христов, пресаташе на Информационното бюро на ЕП за България и Кристиян Вигенин, член на ЕП (С&Д).

Журито отличава с поощрителни награди снимките, класирали се на второ място с равен брой точки, "Плачещият Орфей" с автор Рослава Стоянова и "Имената на глупците висят по... дърветата", с автор Сабина Петракиева.

Крайният срок за участие във фотоконкурса, организиран от Информационното бюро на Европейския парламент за България онлайн "Промените в климата през твоите очи" изтече на 12-ти декември. В него взеха участие 58 кандидати, които ни изпратиха 128 снимки. Предоставените за участие във фотоконкурса снимки бяха оценявани по три критерия: съдържание, композиция и обосновка на изпратената снимка, като до финалния етап на конкурса журито допусна 23 фотографии. Във финалната селекция на фотоконкурса бяха включени всички месечни снимки-победители за 2010 година, а така също и неотличени през годината снимки с най-високи оценки по критериите, изброени по-горе.

Най-добрите снимки ще бъдат публикувани в някои от изданията на Информационното бюро на ЕП през 2011 г.

Благодарим на всички участници за прекрасните творби!

http://www.europarl.bg/view/bg/info_office/photocompetition/pic_winner.html

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news