Конкурси

Мултимедийният конкурс „Мигрантите в Европа“ има за цел да даде възможност на млади хора на изкуството и творци да помислят над приноса на мигрантите за европейското общество днес. Конкурсът също така служи като първа стъпка към по-нататъшни дебати и обмен на информация и мнения.

Конкурсът е насочен към ученици и студенти на възраст над 18 години и учащи в училища по изкуство/графика/комуникация във всички държави-членки на ЕС и Хърватия. Училищата трябва да представят произведения в три категории — плакати, фотографии и видеоклипове. Всяко училище може да представи едно или няколко произведения в една или няколко категории. Произведенията ще бъдат оценявани на национално равнище и най-добрите от тях ще бъдат изпратени на европейско жури, което ще определи победителите на европейско равнище. На http://www.migrantsineurope.eu ще бъде проведено обществено гласуване по Интернет. Авторите на 30 произведения-финалисти на европейско равнище ще пътуват до Брюксел, за да присъстват на церемония по награждаването, с евентуалното участие на Сесилия Малмстрьом, европейски комисар по вътрешните работи.

Училищата, чиито ученици спечелят първи награди в трите категории и първата награда от общественото гласуване, ще получат всяко по 10 000 евро.

Допълнителна информация и регистрация можете да откриете на интернет страницата на конкурса:

http://www.migrantsineurope.eu

 

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news