Конкурси

Кукерските празници в цялата страна, Петльовден и Трифон Зарезан, Баба Марта са толкова силно изкушение за фотографите, че организаторите на фотоконкурса „България, селото и светът" решиха да удължат срока, в който приемат снимки за участие, макар и в рамките на най-краткия месец от годината.

Новият краен срок е 1 март 2011 г. Благодарим на всички досегашни участници в конкурса. Те ни изпратиха над 250 снимки! Очакваме нова серия свежи и вкусни фотографии, които да разбият зимната скука. Подробности по регламента на конкурса "България, селото и светът" четете ТУК .

В конкурса могат да участват всички ученици от професионалните гимназии по селско и горско стопанство, и туризъм в България, студентите в стопанските университети и факултети на висшите училища, изучаващи дисциплини с насоченост към селското стопанство, и всички заети в селскостопанския сектор европейски граждани на територията на България на възраст до 26 г.

Февруари ще е усилено време и за информационната кампания "Обща селскостопанска политика за младите", част от която е конкурсът „България, селото и градът". От средата на месеца екипът продължава семинарите в професионални гимназии по селско стопанство, икономика и туризъм. Очаквайте ни в Златица, Банско, Сандански, Перущица, Златарица, Севлиево, Чепеларе, Кърджали!

От началото на кампанията посетихме следните професионални училища и гимназии:

  • Професионална лесотехническа гимназия „Никола Йонков Вапцаров" в гр. Брезник;
  • Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Г. Победоносец" в гр. Костинброд;
  • Професионална гимназия по селско стопанство „Свети Климент Охридски"в гр. Кюстендил;
  • Професионална гимназия по селско стопанство в гр. Велики Преслав;
  • Професионална гимназия по селско стопанство в гр. Нови пазар;
  • Професионална гимназия по механизация на земеделското стопанство, гр. Септември.

Снимки от срещите с учениците в тези гимназии гледайте в интернет страницата на кампанията в рубриката "Семинари" . Присъединете се и към нашата виртуална общност във Фейсбук!

На страницата на проекта търсете новини, свързани с Общата селскостопанска политика на ЕС, интересна и полезна информация за земеделието и селските райони в ЕС и България. Те са адаптирани за целевата група на кампанията, но могат да подпомогнат и учители и родители. В рубриката "Полезно" има връзки към различни интернет източници по темата за ОСП, както и информационни материали за сваляне.

Информационната кампания „Обща селскостопанска политика за младите" e инициатива на Агенция СТРАТЕГМА, в партньорство с Европейския институт и Портал Европа. Кампанията е финансирана в рамките на покана на Генерална дирекция "Селско стопанство и развитие на селските райони" на Европейската комисия за представяне на предложения 2009/C 215/04 относно информационните мерки в областта на Общата селскостопанска политика.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news