Конкурси

Европейският парламент обявява конкурс от 1-ви декември 2011 г. и продължава до 15 октомври 2012 г., като в него могат да участват ученици, студенти или просто млади хора до 30-годишна възраст.

Ние, българите, обичаме да казваме, че сме отворени към света, че сме толерантни, че приемаме различното и чуждото, че сме много гостоприемни... Вярно или не, това е дълбоко залегнало в националното ни самосъзнание, в начина по който се възприемаме и описваме. И тъй като от векове живеем в мултикултурно и мултиетническо общество, в което се изповядват различни религии, а девизът на Европейския съюз е "Обединени в многообразието", решихме превръщащият се в традиционен младежки фотоконкурс тази година да е посветен именно на тези теми.

Европейска общност, към която България се присъедини преди пет години, е съставена от много и различни народи, култури, вероизповедания и традиции, обединени от идеята за общо настояще и бъдеще. Затова решихме да видим как изглежда през вашите очи мястото на страната ни в това голямо семейство.

Как изглеждаме, ние, българите, като европейски граждани, пет години след празничната заря за присъединяването?

И как европейците се вписват в българския пейзаж и действителност?

"Обединени в разнообразието: българското културно многообразие. Българите като европейски граждани. Европейците в България." Това е темата на новия ни младежки онлайн фотоконкурс, която искаме да видим пречупена през призмата на вашите очи и фотоапарат. Така че грабвайте техниката и очакваме вашите снимки!

Изпращайте ни миговете, запечатали вашето вдъхновение на . Всеки месец на нашия сайт и на профила ни във Facebook ще бъде публикувана "Снимка на месеца", чийто автор ще получава символична награда и нашето признание. "Снимките на месеца" до май 2012 г. ще бъдат включени и в нашето специално печатно издание за 9 май, Деня на Европа. Всички изпратени ни предложения ще бъдат публикувани във Flickr и могат да бъдат използвани в наши информационни материали.

В края на 2012 г. жури, съставено от български евродепутати, представители на Информационното бюро и изтъкнат професионален фотограф, ще избере "Снимка на годината". И тук идва най-вълнуващото - наградите, разбира се: големият победител плюс двамата подгласници ще бъдат изпратени от нас на посещение в Европейския парламент в Страсбург по време на негова сесия.

Преди да започнете да изпращате своите снимки (можете да участвате с повече от една снимки, всеки месец с колкото искате произведения), все пак, молим ви, запознайте се с правилата за участие . Изпращането на снимка за конкурса означава автоматично приемане на условията му.

Успех!

Регламент за участие в конкурса

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news