Конкурси


Краен срок: 15 януари, 15 април 2011 г.
„Заедно в час” предлага възможност за лично и професионално развитие на интелигентни и високообразовани млади хора в името на улесняване на достъпа до качествено образование за всяко дете. Затова търсим тези от вас, които са готови за подобно предизвикателство и ще постигнат най-много за себе си и учениците си от участие в програмата.


Да бъдеш учител на „Заедно в час” е възможност да помогнеш на ученици в неравностойно положение да развият максимално своя потенциал, да постигнат житейски успехи и положителна промяна в личностното си развитие. В дългосрочен план участието ти в програмата ще допринесе за подобряване на образователната система чрез привличане на повече мотивирани учители и чрез възприемане на съвременни методи за обучение.
Учителите на „Заедно в час” са „напред с материала” в сравнение със своите връстници, дори с тези, които от няколко години работят. Нашите учители имат уникалната възможност да работят в среда, която им осигурява самостоятелност и изключителна подкрепа за развиване на качествата им като ефективни и успешни професионалисти и лидери.
Двете години работа със „Заедно в час” ти дават възможност да ускориш развитието си, докато обмисляш най-подходящата сфера за твоята дългосрочна професионална реализация. Специалистите и партньорите на „Заедно в час” са на твое разположение, за да ти помогнат с опознаването на различни професионални сфери, с осъществяването на контакт с техни представители и с развиването на необходимите умения за успешно начало в избраната от теб професия.
Всички успешни кандидати трябва да отговарят на следните условия:
- Висше образование с основна или допълнителна специалност, която съответства на предмет, преподаван в училище от 5-ти до 12-ти клас.
- Дипломата за висше образование трябва да е придобита преди момента, в който кандидатите започват работа като учители (преди 15 септември 2011 г.)
- владеене на български език;
- разрешение за работа в България, ако не сте български гражданин;
- готовност да промените местоживеенето си за период от две години, в случай че работите в училище, което е в различен град от този, в който живеете. В този случай ще ви бъде осигурена квартира.


За да кандидатстваш за учител на „Заедно в час” за септември 2011 г., трябва да преминеш през следните стъпки:
1. Електронна кандидатура
Кандидатите попълват електронна форма за кандидатстване. В нея отговарят на въпроси за академичната си подготовка, досегашния си академичен и професионален опит и мотивацията си за участие в „Заедно в час”.
„Заедно в час” има три крайни срока за подаване на кандидатури, 15 януари, 15 април и трета дата, която ще бъде обявена допълнително. След всяка дата се подбират успешните кандидати сред подалите документи. Това означава, че колкото по-рано подадеш кандидатурата си, толкова по-големи възможности имаш отворените позиции все още да не са запълнени и да получиш оферта.


2. Кратко телефонно интервю
След преглеждане на кандидатурата се провежда кратко интервю по телефона, в което се дискутира интересът на кандидата към програмата, както и възникнали въпроси както от страна на „Заедно в час”, така и от страна на кандидатите


3. Център за оценяване
Успешно представилите се кандидати ще бъдат поканени да участват в Центъра за оценяване. В рамките на половин ден кандидатите ще имат лично интервю, в което ще се обсъждат подробности от предишния им опит и мотивацията за участие, възможност да представят примерен урок, да участват в групова задача. Преди участието си там те получават подробна информация за включените в него дейности. Това е възможност за тях да покажат на практика своите лидерски умения и да усетят тръпката на работата в класната стая.

http://zaednovchas.bg/bg/stani-uchitel/zascho-da-uchastvash

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news