Конкурси
Започна кандидатстването за Младежката награда на световната среща на високо равнище (World Summit Youth Award). Инициативата цели да насърчи използването на продукти с електронно съдържание, които подкрепят Целите на хилядолетието на ООН. Информацията е публикувана от Mladiinfo.
Конкурсът се организира от Световната среща на върха по въпросите на информационното общество.
Награди
През август 2011 г. ще бъдат излъчени по трима победители в следните категории: борба срещу бедността, глада и болестите, достъп до образование, равенство между половете, културни дейности, устойчиво развитие и опазване на околната среда.
Отличените ще имат възможността да получат световно признание за творбите си. Те ще могат да присъстват на различни международни събития и да обсъдят идеите си с експерти от специализираните организации към ООН. Победителите ще участват и в срещите, организирани от Глобалния алианс на ООН за информационно-комуникационни технологии и развитие .
Спечелилите проекти ще бъдат популяризирани чрез мрежата на Младежката награда на световната среща на високо равнище.
Изисквания и кандидатстване
Конкурсът е насочен към писатели, журналисти, дизайнери, технолози и автори на електронно съдържание (e-Content). Участниците трябва да са граждани на държава - членка на ООН, и да са родени преди 1 януари 1981 г.
Авторите трябва да създадат проект за интернет или за мобилни приложения, насочен към постигането на Целите на хилядолетието. Проектите трябва да са все още действащи и могат да са на всеки един от официалните езици на ООН.
В категорията "Преследвай истината" могат да участват журналисти, които използват интернет, за да предават събития, свързани с Целите на хилядолетието.
Кандидатите трябва да се регистрират по електронен път тук.
Краен срок: 15 юли 2011 г.
Допълнителна информация и изисквания за конкурса може да намерите наофициалната страница на Младежката награда на световната среща на високо равнище

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news