Конкурси
Посолството на САЩ в София има удоволствието да обяви посветения на Деня на независимостта за 2011 г. конкурс за ученически рисунки под надслов „Свобода и равни права за всички” в чест на националния празник на Съединените щати. В конкурса могат да участват ученици от прогимназиални и гимназиални класове на възраст между 10 и 16 години, които учат и живеят в България. За улесняване на оценяването учениците ще бъдат разделени на две възрастови групи. Всеки може да участва в конкурса с не повече от две творби, тематично посветени на принципите на свободата и равните права. По желание на участниците техните произведения могат да отразяват живота – културата или природата - на България или Америка. Творбите трябва да бъдат създадени специално за конкурса със следните техники: рисунка с молив, с акварел, с маслени или темперни бои, графика, плакат или фотос. Участниците трябва да изпратят с имейл дигитални снимки на своите произведения (а не самите произведения) на Посолството на САЩ в София на адрес:
не по-късно от 21 юни 2011 г. При това представяне на творбите авторите и техните родители преотстъпват правата за използване на произведенията от Посолството на САЩ и Американските центрове, включително и използването им в информационни материали.
Оценяването на творбите ще бъде извършено от служители на Посолството на САЩ, а отличените ще получат грамоти и награди. Победителите ще бъдат поканени да присъстват на приема в чест на 4 юли в Посолството на САЩ, който ще се състои на 28 юни с домакин посланик Джеймс Уорлик.
Повече информация можете да получите на Фейсбук страницата на Посолството на САЩ ТУК

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news