Конкурси
Започна третото издание на конкурса на Европейския съюз (ЕС) за здравна журналистика, съобщи пресслужбата на Европейската комисия. Темата на конкурса е кампанията "Европа за пациентите", в която от тази година се включва и въпросът за фармацевтичните продукти.

Целта на наградата е да повиши осведомеността по здравните въпроси, като бъдат отличени най-добрите журналисти в областта на здравеопазването сред 27-те държави членки.

Награди

Отличените автори ще получат парични награди в размер на 6000 евро за първо място, 2500 евро за второ място и 1500 евро за трето място. От тази година има и специална награда от 3000 евро, която ще бъде връчена за статия, посветена на опасностите за здравето, свързани с тютюнопушенето.
 
Изисквания и кандидатстване

Авторите трябва да са граждани или жители на една от 27-те държави - членки на ЕС, и да са навършили 18 години. Всеки участник може да представи най-много 2 статии, като се допуска и колективно участие. Материалите трябва да са на един от официалните езици на ЕС и да са били първоначално публикувани в печатно или електронно издание. Статията не трябва да надвишава 20 000 печатни знака заедно с интервалите.

Кандидатите трябва да попълнят електронен формуляр, като към него приложат и своята статия.

Краен срок: 24 юли 2011 г.

Допълнителна информация за конкурса и изисквания за статиите можете да намерите тук.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news