Конкурси

 

banner-site2_glowОрганизатори на лагера: Сдружение "Момичетата управляват нашия свят" (NGO GLOW - Girls Leading Our World), доброволци от Корпуса на мира, Европейски информационен център и Ресурсен център "Отворена врата", Велико Търново.

 

Място: Велико Търново

Дати: 22-29 август 2010 г.

За лагера: Лидерска академия ГЛОУ е едноседмично преживяване, насочено към насърчаване себеуважението у младите жени на възраст между 14-18 години, изграждането на лидерски качества, умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряването на информация по проблемите, с които те се срещат днес - трафик на хора, здраве, ХИВ/СПИН, околна среда и доброволческа дейност. Лидерска академия ГЛОУ се провежда изцяло на английски език и е съвкупност от интерактивни, увлекателни дейности: игри, дискусии в големи и малки групи и семинари, срещи с гост - лектори, както и организацията и провеждането на една социално ангажирана кампания (почистване на боклуци от горски площи, посещения на социални домове и т.н.).

В процеса на работа, чрез интерактивни методи на принципа “връстници обучават връстници”, момичетата придобиват нови знания и умения и усъвършенстват вече притежаваните такива. Сред тях за знания и уменията за работа в екип, за планиране, изработка и реализация на кампании, публични презентации и много още. 20 техни връстнички, участвали вече в Лидерска академия ГЛОУ и отличили се със своите изключителни лидерски качества, получават възможността да се завърнат в академията, но вече като обучители, след като преминат предварително тридневен допълнителен обучителен курс по посочените теми. Лагерът се провежда на английски език и е съвкупност от увлекателни дейности, игри, дискусии в големи и малки групи, сесии и семинари, гост-лектори, както и извършване на различни социални дейности като посещения на старчески домове и сиропиталища.

Кандидатстване: Попълнен формуляр (на английски език), в който се съдържа лична информация за участничката, отговори на въпроси и кратко есе, както и две препоръки (една на български от учител, треньор, преподавател, който ви познава добре и не е ваш роднина или съученик; и една на английски език - от учителя ви по английски, който може да оцени вашите умения по езика и който не е ваш роднина или съученик).

Документите за кандидатстване може да изтеглиге от тук.

Такса: След като бъдете одобрени за участие в Лагер „ГЛОУ", трябва да заплатите регистрационна такса от 80 лева както и пътуването си до Велико Търново и обратно. Всички останали разходи за лагера са поети от организаторите.

Моля, изпратете вашите документи за кандидатстване на e-mail:

Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

Можете да изпратите документите за кандидатстване и по пощата на следния адрес:

Европейски информационен център

За: Лидерска академия ГЛОУ 2010

П.К. 345

Бул. „България" № 24

5000 Велико Търново

 

Краен срок за изпращане на документите: 15 юни 2010.

 

За въпроси относно Лидерска академия ГЛОУ 2010, кандидатстването, препоръките и/или есето: пишете на или се свържете с Мариела Георгиева на тел. 062/605060.

Официален уебсайт на Лятна лидерска академия GLOW

 

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news