Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

ПЪРВИ В ИНИЦИАТИВАТА „МОЯТ ЕВРОПЕЙСКИ УЧИЛИЩЕН ДВОР” В КАЗАНЛЪК

ed-kazanlak„Моят европейски училищен двор” – това е мотото на регионална инициатива на Европейския информационен център „Европа Директно” Стара Загора, в която участват и 4 казанлъшки училища – ОУ „П. Хилендарски”, СОУ „Екзарх Антим Първи”, ПГ „Иван Хаджиенов” и Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм.

Инициативата се провежда в рамките на обявената 2011 година за година на доброволчеството и е под патронажа на областния управител Йордан Николов. Целта на този проект е да бъде подобрено състоянието и естетическият изглед на училищните дворове, като за тази кауза ще обединят на доброволен принцип усилията си учители, ученици, родители, а също и съкварталци.Част от материалите за постигане на европейска визия на училищните дворове вече са осигурени от Европейския информационен център „Европа Директно” – Стара Загора.Освен това се търси и съфинансиране от Община Казанлък за постигането на желаните резултати.

 

Първи на инициативата „Моят европейски училищен двор” в Казанлък откликна колективът на ОУ „П. Хилендарски”, където на 21 юни положиха началото на наразкрасяването и облагородяването на училищния двор. Първата акция премина при изключителен интерес от страна на родителите. До края на реализацията на проекта ще бъде боядисана оградата на училището, освежена ще бъде асфалтовата настилка, както и спортните съоръжения.

 

Проектите по регионалната инициатива „Моят европейски училищен двор” ще приключат през месец октомври. Пет са училищата в Стара Загора, които също участват в инициативата със свои проекти. На финала едно от всички училища участвали в инициативата ще получи оборудване за спортната си площадка в двора.

 

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news