Покани
Над 150 представители от общини в България обсъдиха в Пловдив Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие. Това стана на информационно събитие, организирано от Централния информационен и координационен офис (ЦИКО) в администрацията на Министерски съвет. Срещата е по инициатива на Управляващия орган на оперативна програма „Регионално развитие", а домакин на събитието - Общинският съвет в Пловдив. „Целта на настоящата среща е да бъдат дискутирани възникнали въпроси от страна на общините по отношение на подготовката на важни проекти за следващия програмен период. Стремим се да откликваме на потребностите от информация на бенефициентите на програмите и настоящата среща е пример за това, обясни Мария Димитрова, директор на дирекция „Информация и системи за управление на средствата от Европейския съюз" в Министерски съвет. В този смисъл Областните информационни центрове по места са нашият посланик в усилията ни при подготовката на следващия програмен период. Всяка една от 67-те общини, които разработват Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие (ИПГВР), да заложи максимален брой проектни идеи в определените зони на въздействие, посъветва от своя страна Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие" Деница Николова. Тя подчерта, че може да се търсят и други, допълнителни начини на финансиране на тези проектни идеи - като например чрез финансов инженеринг. Председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините Тодор Попов заяви, че всички въпроси, които представителите на общините срещат при разработването на плановете, могат да ги отправят чрез сдружението, което работи в тясно сътрудничество с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. „Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие са правилният подход за бъдещето на българските общини. Към днешна дата в Европейския съюз върви усилен дебат за следващия програмен период и отговорността пред местната власт е изключително голяма, обясни председателят на Общински съвет - Пловдив арх. Илко Николов. По време на информационното събитие представителите на общините бяха запознати и с подготовката на бъдещите оперативни програми в контекста на Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие. Форумът в Пловдив, в който се включиха и представители на почти всички Областни информационни центрове в страната, завърши с дискусии. Всички представени на срещата презентации можете да изтеглите оттук. Срещата се проведе по проект № 0039-ЦИО-3.3. „Изграждане на Централен координационен информационен офис (ЦИКО) и подпомагане дейността на 27-те областни информационни офиси", финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
виж цялата статия

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg