Покани
Над 150 представители от общини в България обсъдиха в Пловдив Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие. Това стана на информационно събитие, организирано от Централния информационен и координационен офис (ЦИКО) в администрацията на Министерски съвет. Срещата е по инициатива на Управляващия орган на оперативна програма „Регионално развитие", а домакин на събитието - Общинският съвет в Пловдив. „Целта на настоящата среща е да бъдат дискутирани възникнали въпроси от страна на общините по отношение на подготовката на важни проекти за следващия програмен период. Стремим се да откликваме на потребностите от информация на бенефициентите на програмите и настоящата среща е пример за това, обясни Мария Димитрова, директор на дирекция „Информация и системи за управление на средствата от Европейския съюз" в Министерски съвет. В този смисъл Областните информационни центрове по места са нашият посланик в усилията ни при подготовката на следващия програмен период. Всяка една от 67-те общини, които разработват Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие (ИПГВР), да заложи максимален брой проектни идеи в определените зони на въздействие, посъветва от своя страна Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие" Деница Николова. Тя подчерта, че може да се търсят и други, допълнителни начини на финансиране на тези проектни идеи - като например чрез финансов инженеринг. Председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините Тодор Попов заяви, че всички въпроси, които представителите на общините срещат при разработването на плановете, могат да ги отправят чрез сдружението, което работи в тясно сътрудничество с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. „Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие са правилният подход за бъдещето на българските общини. Към днешна дата в Европейския съюз върви усилен дебат за следващия програмен период и отговорността пред местната власт е изключително голяма, обясни председателят на Общински съвет - Пловдив арх. Илко Николов. По време на информационното събитие представителите на общините бяха запознати и с подготовката на бъдещите оперативни програми в контекста на Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие. Форумът в Пловдив, в който се включиха и представители на почти всички Областни информационни центрове в страната, завърши с дискусии. Всички представени на срещата презентации можете да изтеглите оттук. Срещата се проведе по проект № 0039-ЦИО-3.3. „Изграждане на Централен координационен информационен офис (ЦИКО) и подпомагане дейността на 27-те областни информационни офиси", финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
виж цялата статия

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news