Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Наградените в конкурса за детска рисунка ”Моето европейско гражданство”

Да бъдеш европейски гражданин означава да имаш равни права и възможности във всяка една страна от Европейския съюз: право на живот, право на работа, право на обучение.

 

На 3 май 2010 г.  в изложбената зала на ул."Искра" №4 се откри изложба от детски рисунки посветена на Деня на Европа.

Конкурсът „Моето европейско гражданство" е съвместна инициатива на Община Казанлък и Европа директно-Стара Загора, офис Казанлък, като основната цел беше да бъдат привлечени младите творци от община Казанлък да рисуват по зададената тема и да развиват своя талант, въображение и уменията, а от друга срана  младите хора - участници в конкурса по един интерактивен начин да осмислят  какво означава да си гражданин на ЕС. Всеки от участниците трябваше да изрази чрез рисунка своите лични преживявания,мисли и чувства върху темата.

0IMG_4556 0IMG_4558 0IMG_4560

Конкурсът за детска рисунка бе обявен на 29 март от Члена на Европейския парламент г-жа Илиана Иванова по повод 1 година от работата на Европейски информационен център"Европа директно" в Казанлък.Инициативата е част от е част от работната програма и Календар 2010 на Центъра.

В изложбата участват 62  рисунки на деца от 6 до 18 годишна възраст от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов" и Професионалната гимазия по лека промишленост и туризъм, както и школите по изобразително изкуство в гр.Казанлък: „Живопис" към Общински детски комплекс „Св.Иван Рилски" с ръководител Галя Иванова, „Артлиния" с ръководител Ваня Запрянова, ателие „Пъстроцвет" към читалище „Жар" с ръководител Катя Зографова, „Емануил Манолов" към читалище „Искра" с ръководител Цветана Виткова  и ателие „Репин" с ръководител Цветан Банчев.

Творбите бяха гледани и оценявани от професионално жури в състав: Христо Генев, директор на Художествената галерия в гр. Казанлък и от г-жа Лиляна Петрова, уредник в изложбената зала на ул. Искра.

Награждаването на печелившите участници в изложбата ще стане на 10 май от 10 ч. в присъствието на Евродепутат Илиана Иванова и Кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов.

На 10 май са предвидени и други мероприятия  посветени на Деня на Европа - състезание по подреждане на детски пъзел с карта на Европа и  засаждане на вечно зелено дръвче в парка до монумента „Обединена Европа", което да бъде коледното дръвче на Европа на територията на общината.

Наградите

Възрастова група 6 -10 г.:
Първо място - Кирил Кацаров и Ивелин Ненов /”Артлиния”/
Второ място - Дея Петрова и Найден Младенов /”Артлиния”/
Трето място - Божидара Каличкова и Даниел Караиванов
Поощрителни награди: Ивайло Бонев-6 г./ОДК/ и Валерия Минчева – 6 г./”Емануил Манолов”/

Възрастова група 10 -14 г.:
Първо място - Адриана Велкова /ОДК/
Второ място - Наталия Казиева и Таня Абужамус /ОДК/
Трето място - Биляна Генчева /Пъстроцвет/ и Галина Маринова /ОДК/
Поощрителни награди: Вероника Тодорова и Васил Флоров /Пъстроцвет/, Силвана Петкова, Камелия Петрова,Мариела Дечева, Гергана Стойнова и Галина Дзанева /ОДК/, Цвета Добрева /Репин/

Възрастова група 14  - 18 г.:
Първо място - Пламена Георгиева /Национална гимназия/
Второ място - Теодор Христов и Светлозара Мегпарова /”Артлиния”/
Трето място - Дарина Иванова /Професионална гимназия по лека пром. И туризъм/, Антоанета Костова и Ралица Кацарова /ОДК/
Поощрителна награда: Милена Димитрова /”Репин”/


Първо място за:

 

1Adriana Velkova-1st place 10-14 1Kiril Katzarov-1st place_6-10 1Plamena Georgieva-1 st place_14-18 1Ivelin Nenov-1 st place_6-10

 

Второ място за:

2Naiden Mladenov-2 nd place_6-10 2Deja Petrova-2 nd place_6-10 2Teodor Hristov-2nd place_14-18
2Tanja Abuzhamus-2 nd place_10-14 2Natalia Kazieva-2 nd place _10-14 2Svetlozara Megparova-2 nd place_14-18

 

Трето място за:

Biljana Gencheva-3 rd place 10-14 Ralitza Katzarova-3rd place_14-18 Darina Ivanova-3rd place_14-18 Daniela Karaivanova-3 rd place_6-10

Bozhidara Kalichkova-3 rd place_6-10 Galina Marinova-3 rd place_10-14 Antoaneta Kostova-3 rd place_14-18

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news