Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Европа Директно ще участва в Пети 24-часов маратон на четенето в Стара Загора

Библиотека „Родина” инициира за пета поредна година 24-часов Маратон на четенето, който е част от Националната програма „Четяща България” и е посветен на 23 април - Международен ден на книгата и авторското право. Кампанията в нашия град се осъществява с подкрепата на общинската администрация и е под патронажа на кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев.

Тази година инициативата е част от програмата на библиотека „Родина” за честване на 150 години от създаването й.

Участието в Маратона е нерегламентирано и доброволно. Състои се в четене на глас на текстове от любими произведения, от произведения на даден автор или по избрана тема.

Европа Директно ще вземе участие в  Петия 24-часов маратон на четенето в Стара Загора, който ще стартира в 7:30 часа на 23 април от библиотека „Родина”. На всеки час щафетата ще се предава между "сцените" домакини на събитията – библиотеки, училища, детски градини, домове, клубове, институти, организации, бизнес офиси, издателства, редакции и книжарници – до 7:30 часа на 24 април. Константин Стоянов от Европа Директно - Стара Загора ще чете разказ на Александър Секулов от "Колекционер на любовни изречения".

Петият 24-часов маратон на четенето в Стара Загора се провежда с подкрепата на Асоциация Българска книга и нейните членове – ИК „Кръгозор”, ИК „Хермес”, издателство „Слънце”, книжарници „Хеликон” и „Пингвините” и др.

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news