Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Благотворителността – част от българската Коледа

dscn0626Коледа е празник, който се свързва винаги с много подаръци и сбъднати надежди. Европейски информационен център „Европа Директно” за първи път организира "Коледна трапеза на обединена Европа", с която освен да опитаме от празничните ястия на европейските народи, имахме за цел да изпратим годината с добро, обединявайки се около една благородна кауза – неизменна част от българската Коледа.

Същата вечер, по повод на настъпващата 2010 година, която Европейската общност посвещава на борбата с бедността и социалното изключване, се проведе дарителска кампания за набиране на средства и продукти за поддържане на социалните кухни и хранителната банка в град Стара Загора. Повече от 200 старозагорци се събраха във фоайето на библиотеката за да се включат в акцията.

Възпитаниците на Професионалната гимназия по обществено хранене и облекло „Райна Княгиня” подготвиха Коледната трапеза на обединена Европа, представяйки по две традиционни ястия от всяка една от 27-те страни членки на ЕС. Техните бъдещи работодатели, собствениците на някои от най-реномираните ресторанти в града и региона, дариха кулинарни специалитети за благотворителния търг.

В празничната музикална програма участваха децата от социалните домове на регион Стара Загора, които получиха коледни подаръци и лакомства от Център „Европа Директно”.

От продажбата на покани, дарения и от търга на кулинарни специалитети, се събраха средства на стойност 7200 лв. + хранителни продукти (консерви, варива и кашкавал).

С проявената доброволна щедрост, съпричастност и любов от страна на граждани и организации, се стремим да направим живота на нуждаещите се малко по-честит, ежедневието им - малко по-безгрижно!

Благодарим от сърце на всички дарители, участници в търга и гости на събитието за подкрепата и нека не забравяме да бъдем добри и човечни през Новата 2010 година!

Кампанията бе подкрепена от Община Стара Загора и бе организирана с обединените усилия на граждански и неправителствени организации от града:
Агенция за регионално икономическо развитие, Иннер Уийл, Ротари Клуб, Обществен дарителски фонд-Стара Загора, Търговско-промишлена палата, Клуб Интеракт, Зонта Интернешънъл Клуб-Стара Загора, Лайънс Клуб „Стара Загора – Тракия” и граждани.

 

Разгледайте снимки от "Коледна трапеза на обединена Европа"

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news