Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

"Акция Климат" се проведе и в Казанлък

img_4980img_4983img_4996

”Акция Климат” бе проведена в Казанлък в седмицата 10-17.08.09 г. с цел да се повиши информираността на гражданите от Долината на розите относно проблемите на климата и да се засили активността на всеки един за опазването на околната среда.

Кампанията бе открита от народния представител Емил Караниколов, представител на ПП ГЕРБ в 41 –то Народно събрание и доскорошен зам. кмет на Община Казанлък. Екипът на информационния офис „Европа Директно” в Казанлък разпространи информационни материали и съвети за това как всеки един от нас може да съдейства за преодоляването на климатичните промени. В кампанията се включиха представители от Младежки парламент, Български младежки червен кръст и Младежката организация на скаутите в град Казанлък.

От офиса на „Европа Директно” 22 младежи и девойки от региона, на възраст 15-29 г., се регистрираха он-лайн, вземайки участие в най-новата младежка инициатива за защита на околната среда ”Кликни и засади дърво”. Всички те се обединиха около предложението за засаждане на получените от ЕК дръвчета в казанлъшкия парк „Тюлбето”, където през последните години иглолистните видове боледуват и застрашително намаляват в следствие на изсъхването им.

По време на „Акция Климат”, гражданите на Казанлък се информираха за инициативите на Общината за опазването на околната среда, а също и за мащабния проект, изпълняван по оперативна програма ”Околна среда”.

Бяха раздадени повече от 1000 бр. информационни материали. Медиите проявиха интерес към популяризиране на стратегиите и дейностите на ЕС, свързани с преодоляването на климатичните промени.

РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ ОТ КАМПАНИЯТА В КАЗАНЛЪК!

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news