Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

„Еразъм+“

„Еразъм+" е програмата на ЕС в областите на образованието, обучението, младежта и спорта за периода 2014—2020 г. Образованието, обучението, младежта и спорта могат да допринесат съществено за справяне със социално-икономическите промени — основните предизвикателства, пред които ще бъде изправена Европа до края на десетилетието, и за подкрепа на прилагането на европейската политическа програма за растеж, създаване на работни места, равенство и социално приобщаване.
Програма „Еразъм+", а преди това и програмите „Еразъм" и „Младежта в действие" бяха един от основните фокуси на информационните кампании на Европа Директно Стара Загора през годините.
Тази година се навършват 30 години от началото на програма Еразъм. В тази връзка на 15.12. 2017г. в Стара Загора се организира регионално събитие на центровете Europe Direct в Стара Загора, Пловдив и Хасково. Срещата се проведе от 13:00 часа в Младежкия дом в Стара Загора в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент. В срещата се включи и г-н Андрей Новаков, член на Европейския парламент, който сподели своя опит и подтикна младежите да се включват активно в европейските програми. Г-жа Вася Арсенова от Центъра за развитие на човешките ресурси взе участие във форума, като представи досегашните успехи на Програмата и предстоящите покани за 2018г.
Младежите от МОС Стара Загора също споделиха своя проект по Програма „Еразъм+".
В събитето се включиха и представители на училища и НПО от Стара Загора, Пловдив и Хасково, които са изпълнили или са в процес на изпълнение на проект по Програма „Еразъм+". По време на дискусия, те имаха възможността да споделят своя опит и да дадат отзиви, предложения и идеи за бъдещата визия на Програма „Еразъм+".

 

 

 

Местоположение : Младежки дом Стара Загора

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news