Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

26 септември Европейски ден на езиците в Стара Загора и Казанлък

От 2001 г. насам 26 септември е посветен на честването на европейските езици. Европа разполага с истинско езиково съкровище: 24 официални езика и повече от 60 местни общности, които говорят на регионален или малцинствен език, а също и езиците, на които говорят гражданите с произход от други държави и континенти. С цел да насочат вниманието към това огромно езиково богатство, Европейският съюз и Съветът на Европа поставиха начало през декември 2001 г. на инициативата Европейски ден на езиците.

 

В тази връзка Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора и офис Казанлък съвместно с Община Казанлък ще отбележат симултанно в двата най-големи града на областта Европейския ден на езиците.

 

Точно в 13.30 часа, на 26 септември, едновременно ученици от Стара Загора и Казанлък ще „кажат” „Здравей!” на всеки един от 24-те официални езика на Европейския съюз.

В Стара Загора, ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан” ще изпишат с тебешири поздрава, характерен за всяка страна и ще украсят с балони пространството около фонтана в парк „5 Октомври”, а в Казанлък възпитаниците на СОУ „Антим I” ще „нарисуват” езиковото многообразие на думата „Здравей” в двора на училището си.

 

Ако атмосферните условия не позволят провеждане на открито, мястото ще бъде съответно актовата зала на ГПЧЕ "Ромен Ролан" в Стара Загора и актовата зала на СОУ "Антим I" в Казанлък.

Европа Директно – Стара Загора ще предостави допълнителни информационни материали на всички участници и зрители.

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news