Конкурси

Бюрото на Европейския парламент в България и катедра „История и теория на журналистиката“ във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“ обявяват конкурс за студентски видеоклип на тема „Европа – това съм аз“. В конкурса могат да участват студентите от всички курсове и специалности на ФЖМК, ОКС „Бакалавър“ и „Магистър“.

Целта на конкурса е студентите да покажат своята визия за настоящето и бъдещето на Европа в контекста на предстоящите европейски избори и на дебатите за посоката на развитие на Европейския съюз. От участниците очакваме да проявят въображение и оригиналност в идеите, подхода и заснемането на видеоклиповете. Те трябва да имат ясни послания и да покажат съдържателна дълбочина, без да са съпроводени с придружаващ текст. Няма ограничение за вида на използваната техника, жанровете и изразните средства.

Видеоклиповете трябва да са с продължителност до 1 минута, във формат AVIMP4 или MOV. Поради големия размер на файловете не ги прикачвайте директно към писмото, а използвайте облачна услуга по избор (Google Drive, Dox.bg, WeTransfer и пр.) и изпратете линк за сваляне на файла. Заявките за участие заедно с връзките за сваляне трябва да бъдат изпратени на имейл  до 28 февруари 2019 г. С изпращането на видеоклип всеки участник се съгласява с настоящите правила и предоставя на организаторите на конкурса правата за ползване на видеоклипа с разрешение да го съкращава, да добавя надписи, да го публикува на интернет страницата си и в профилите си във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на 11 март 2019 г. от 10.00 ч. в зала 29 във Факултета по журналистика и масова комуникация (ул. „Московска“ 49) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Наградата за тримата най-добре представили се студенти е посещение на Европейския парламент в Брюксел през месец април 2019 г. По време на посещението си студентите ще имат възможност да видят отблизо заснемането на предаванията на БНТ „Референдум“ и „#Eвропа“, както и да участват в журналистически семинар.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news