Дейности
×

Внимание

JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/szedabg/public_html/europedirect/images/events2010/evrogorichka

×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images//events2010/evrogorichka

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Засаждане на нови дръвчета в „еврогоричката” в парк Тюлбето

Общинският офис на Европейския информационен център в Казанлък се включи в цялостната програма на Община Казанлък по отбелязване на Деня на Земята със засаждане на нови дръвчета   в   „еврогоричката”  в парк Тюлбето. Със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България на мястото на засажданията бе поставена  табела, която да напомня за младежката инициатива  в града на розите.

Като продължение на европейската кампания ”Действия за климата” през септември 2009 г. 30 младежи от гр.Казанлък, с.Копринка и с.Енина засадиха своите млади дръвчета от вида „чашкодрян” в градския парк ”Тюлбето”, в непосредствена близост до оригинала на Казанлъшката тракийска гробница. Дръвчетата пристигнаха от Европейската комисия като подарък от организаторите на младежката инициатива „Кликни и засади дърво”. Младите хора, на възраст от 15 до 29 години се регистрираха за участие европейската инициатива от  офиса на „Европа директно” в гр.Казанлък  и бяха първите 5 000 участника от целия ЕС. Младежите поеха личен ангажимент да се грижат за своите дръвчета и да ги поливат редовно.

През настоящата година в Деня на Земята част от същите младежи разшириха обхвата на еврогоричката, като засадиха 15 нови дръвчета от вида Tуя. Най-активни сред тях бяха представителите на казанлъшката организация на скаутите.

Примерът на младите бе заразителен и в засаждането  се включиха  представители на дирекция „Международни програми, инвестиции и туризъм” с Директор г-жа Станислава Балканска, зам.председателят на Общински съвет в Казанлък и член на Комисията по европейски въпроси и бизнес среда г-жа Цветанка Пискова, Председателят на общинската комисия по образование, младежки дейности, спорт и туризъм  г-н Драгомил Иванов, Председател на Комисията по сигурност, обществен и екологичен ред в  Общински съвет- г-жа Теменужка Папазова.

На поканата да се включат като участници в засаждането се отзоваха и представители на местните медии: г-жа Диана Рамналиева, Управител на в-к „Искра”, Славяна Узунова, журналист в радио „Вис виталис” и Преств, Иван Бонев – администратор на сайта kazanlak-bg.info

Засаждането на дърво представлява една символична, макар и малка стъпка, но ако всеки от нас даде своя принос за климата, това ще бъде от полза за всички нас

 

{gallery}/events2010/evrogorichka{/gallery} 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news