Дейности
×

Внимание

JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/szedabg/public_html/europedirect/images/news/events/detskagradina

×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news/events/detskagradina

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Еко-изложба „Вдъхновени от природата” на децата от „Слънчева люлчица”

dscn0387По покана на дечицата от ІІ-ра група „Слънчева люлчица” на ЦДГ „Детски рай” в Стара Загора,  ЕИЦ „Европа Директно” гостува на тяхната еко-изложба „Вдъхновени от природата”, която е поредната им инициатива под надслов: „Да обичаме и пазим природата заедно”. Поканата бе отправена към Центъра поради сходни дейности и теми за опазване на околната среда. Оказа се, че малките природолюбители, въпреки възрастта си, имат натрупан опит в съхраняването на природата.

От миналата година са осиновители на пеликана Грую, който живее в единствения за страната Спасителeн център за диви животни на Федерация «Зелени Балкани», Стара Загора. С помощта на мама и татко, децата са изработили къщички и хранилки за птици, поставили са ги по дърветата на парк «Аязмото» и периодично ги наглеждат. Ходили са и на пикник в гората, където, по думите на тяхната възпитателка, са се учили на екологосъобразно поведение и откъдето са събрали листа, гъби и шишарки за еко-изложбата „Вдъхновени от природата”.

Малките природозащитници пяха и танцуваха на гостите, показаха колко много ценят и знаят за животните и растенията. За тяхна изненада, татковците бяха разделени на два отбора „Ябълка” и „Круша” и се състезаваха, под шумните аплодисменти на децата, в каране на кайрячка и низане на ошав...За награда победителите получиха плодове.
Информационен център „Европа Директно” подари на малките таланти торта с екологичен сюжет и ги покани да се включат като най-младите „зелени” предприемачи в програмата на Центъра,  посветена на биоразнообразието през 2010 г.

На края на вечерта, децата не забравиха пеликана Грую, и дариха 64 лв. на представителя от «Зелени Балкани» за коледен подарък на своя любимец.

 

 

{gallery}news/events/detskagradina{/gallery} 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news