Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

ЕВРОСАПИЕНС гостува на „Нощ на музеите и галериите’ 2009” – Стара Загора

71 73 72

Всяка година, в последния петък на септември, в Стара Загора традиционно се провежда празничната Нощ на музеите и галериите. По време на този нощен фестивал на изкуствата, всички галерии и музеи са отворени до малките часове след полунощ, предоставяйки своето пространство за всички форми на културна изява – изложби, концерти, представления, пърформънси, танцови изпълнения, видео прожекции и много други  арт-изяви. ЕИЦ „Европа Директно” избра да участва в Нощта с изложба на карикатури „Евросапиенс” - плод на едноименния национален конкурс, осъществен по кураторски проект от Дома на хумора и сатирата, Габрово, Николай Младенов, тогава депутат в Европейския парламент и „Европа Директно” - Габрово. В колекцията с по три творби се представят 17 съвременни български карикатуристи.

Авторите поднасят своето виждане за болезнени теми като корупцията, накърняването на потребителските интереси, сляпата и глуха съдебна система, неефективната администрация, липсата на толерантност в обществените взаимоотношения и много други криворазбрани европейски практики. Всяка карикатура подкупва със своята артистичност и предизвиква размисъл и самооценка чрез тънък хумор, хаплива ирония и безпощаден сарказъм. Тримата лауреати от конкурса – Дечко Николов, Валентин Георгиев и Иван Кутузов получиха лично наградите си от евродепутата Николай Младенов (настоящ министър на отбраната), който в Международния ден на хумора - 1 април откри изложбата в Европейския парламент в Брюксел.

В четвъртото издание на „Нощта на музеите и галериите’ 2009” в Стара Загора, изложбата бе експонирана във фоайето на  Регионалната библиотека „Захарий Княжески”. На самото откриване присъства и носителя на първата награда - Дечко Николов.

Зрителите имаха възможност да се приобщят към авторовите послания и да станат искрени приятели на Европа чрез усмивките в колекцията на „Евросапиенс”.

p9250157-1 p9250151-1 p9250159-1

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news