Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

АКЦИЯ КЛИМАТ в Стара Загора

Участвайте в информационната кампания за глобалните климатични промени: Стара Загора - 1 август и Смолян - 24 юли.

 

Игри и викторини за най-малките, информационни материали и практични съвети за по-големите, както и много подаръци са подготвили Представителството на Европейската комисия в България , Федерация "Зелени Балкани" и българската мрежа "Европа Директно", които тази година заедно организират информационни дни, посветени на проблемите на климата и опазването на околната среда.

 

"Акция Климат" ще премине под мотото "Ти контролираш промените в климата" и се провежда в рамките на общоевропейската кампания за информиране на гражданите на ЕС за глобалното затопляне и начините за неговото овладяване.

climate-exh4 На 1 август 2009 г. (събота) от 11 ч в парк "Пети октомври" (парка до Общината) в гр. Стара Загора и на 24 юли 2009 г. (петък) от 11 ч на пл. "Свобода" в гр. Смолян и гражданите и гостите на двата града ще научат какво представлява глобалното затопляне, ще се промени ли климатът на България и какви ще са последиците от това, какво може да се направи в глобален мащаб и какви действия е предприел Европейският съюз. Подготвени са и индивидуални практични съвети за това как чрез малки промени във всекидневните си навици всеки един от нас може да помогне за ограничаване на атмосферното замърсяване.

Основните информационни акценти в "Акция Климат" ще бъдат атрактивно представени върху 17 цветни банера със снимки и текстове, а върху видеоекран ще бъдат прожектирани филми, посветени на опазването на природата. На гражданите ще бъдат раздавани публикации и други промоционни материал. За най-малките ще бъдат организирани игри и викторини, а рисунките, които те ще направят в рамките на събитието ще бъдат показани в изложба под открито небе.

Събитията в Стара Загора и Смолян ще бъдат официално открити от г-жа Зинаида Златанова, Ръководител на Представителството на ЕК и от кметовете на двата града проф. Светлин Танчев, кмет на Стара Загора и г-жа Дора Янкова, кмет на Смолян. Официалните гости ще бъдат поканени да напишат своето"Обещание към Земята" върху подготвено за целта табло.

Пътуваща изложба, посветена на борбата с промените в климата ще експонира „Европа Директно” – Стара Загора на 28.07.2009 г. във фоайето на Община Стара Загора. Тя е част от Акция „Климат”, която следва да се проведе на 1.08 в Стара Загора, съвместно с Представителството на ЕК и Федерация „Зелени Балкани”.

Инициативата ще се проведе на 24. 07 и в град Смолян под същия патронаж. Повече за изложбата тук.


Повече информация по темата за глобалното затопляне можете да научите на специална страница, изработена от Европейската комисия:

Какво представлява изменението на климата?
Какво се върши в световен план?
Въпроси и отговори за изменението на климата
Повече за начина, по който контролираме изменението на климата и какво може да направи всеки от нас?
Какво прави Европейския съюз?
Презентации и викторини на темата
Новини и събития по темата

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news