Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

“Комуникиране на климатичните промени: по пътя към Копенхаген”

climate-br2“Комуникиране на климатичните промени: по пътя към Копенхаген” бе втория специфичен семинар на Мрежата „Europe Direct” в Брюксел, 25-26 юни 2009 г.

В периода 24-26 юни се стоя поредния Специфичен семинар за Европейската информационна мрежа „Европа Директно” посветен на климатичните промени, който се проведе в Брюксел. В него взеха участие центрове от общо 24 страни членки на ЕС (Англия, Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Естония, Италия, Испания, Ирландия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Франция, Финландия, Швеция, Чешката Република).

Целта на семинара бе обсъждането на тревожния факт, че планетата е изправена пред опасност от необратимо изменение на климата, освен ако не бъдат взети спешни мерки. Европейският съюз е предприел действия под формата на комплексна политика по отношение на енергетиката и изменението на климата, а също поема ангажимент да намали емисиите си на „парникови“ газове с най-малко 20 % до 2020 г., както и да започне международни преговори за приемане на още по-амбициозни планове. Тези мерки ще спомогнат да не се допусне температурата на планетата да се повиши с повече от 2 °C - равнище, което повечето учени считат за граница, отвъд която ще настъпят необратими промени.

Целта на обучението бе да направи задълбочен преглед на проблемите на климата, решенията и мерките на Европейско ниво в т.ч. програмите за финансиране в тази област, да информира и подготви центровете „Европа Директно” за посоката на действие и за дискусии по темата за климатичните промени с различните целеви групи (младежите, бизнес организациите, местната власт, частните стопани, медиите и др.).

climate-br cimate-br3 picture_104

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news