Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Дарителската вечер Коледна трапеза на обединена Европа в Mall Galleria Стара Загора

За поредна година множество неправителствени организации и клубове от Стара Загора заедно организираме Дарителска вечер ЗА СТАРА ЗАГОРА, комбинирана с Коледна трапеза на обединена Европа, на която се набират средства за подкрепа на социални каузи. И тази година средствата ще бъдат набирани по модела Дарителски кръг*. По време на събитието ще бъдат представени няколко проекта в полза на старозагорската общност:

Мисия здрави деца
Ротари клуб Стара Загора - Берое
В много училища часовете по физическо възпитание не се реализират пълноценно. Целта на проекта е да се подобри здравословното състояние на децата чрез спорт и да се изградят трайни навици за спортуване през целия живот. Да се създадат възможности за изграждане на различни социални умения чрез участие в индивидуални и отборни състезания. Проектът предвижда да се проведат състезателни спортни игри, предназначени за ученици от 1 до 4 клас. Игри за скорост, за баланс, за съобразителност, за ловкост, за точност и др.

Бъдеще без агресия
Зонта клуб-Стара Загора
Проблемът с агресията сред младите хора е актуален и у нас. Решаването му е в сферата на гражданското образование - да се променят нагласите на младежите по отношение на агресията чрез развиване на граждански и социални компетентности. Чрез интерактивни методи да способстваме за изграждане на толерантен поведенчески модел за придобиване на умения и нагласи за успешно справяне с агресивни ситуации. Проектът е насочен към младите хора и предлага действащ модел за борба с агресията в съвременното българско училище.

„Играй с приятели офлайн" – детски празници
Лайънс клуб Стара Загора – Августа
Децата все по-често прекарват време на закрито в игри с е-помощници. Проектът има за цел чрез серия от детски празници на открито да напомни на родителите и да покаже на децата, че игрите сред приятели са интересни и дори по-забавни от усамотеното общуване с електронните "приятели" - телефони, таблети, компютри. А двигателната активност е начин за превенция на социално значими болести като диабета и съпътстващите го очни заболявания. „Да върнем игрите на открито на нашите деца!" е мотото на проекта.

Планирано майчинство-сбъдната мечта и отговорност
Инер Уил Клуб Стара Загора - Берое
В последните години се наблюдава липса на достатъчна сексуална здравна култура и нереалистични очаквания и представи за бременността и раждането. Нещо повече, ранното майчинство може да носи риск от социално изключване, изолация или изоставяне. Проектът предвижда да създаде реална представа за отговорностите свързани със сексуалното здраве, бременността, раждането и майчинството чрез беседи, индивидуално консултиране и училища за бременни. Ще бъдат осигурени безплатни гинекологични прегледи.

Подпомагане на талантливи деца в областта на музиката
Лайънс клуб Стара Загора
Досега клубът е закупил и финансирал ремонта на редица музикални инструменти, но в НУМСИ „Христина Морфова" все още има стари инструменти, на които репетират учениците. Целта на проекта е да се подобрят възможностите за развитие на млади таланти в областта на изпълнителските изкуства. Това включва: закупуване на нови и ремонт на стари музикални инструменти; подобряване на условията за репетиции; финансиране на майсторски класове на учениците и други. Клубът ще се включи със средства и за закупуването на роял за училището.

Обединени сме силни, да застанем заедно срещу дрогата!
Инер Уил клуб Стара Загора
Целта на проекта е да се запази живота и здравето на децата чрез дейности по превенция на употребата на наркотици и други вредни вещества. Целевата група са учениците от 5-ти до 10-ти клас и техните родители които ще се запознаят с пагубното действие на наркотиците върху човешкото тяло, психика и живот. Учениците ще се запознаят с опасностите и последствията, свързани с употребата и на други упойващи и вредни вещества като наргилета и цигари, както и с вредата от консумирането на енергийни напитки.

Културно и историческо наследство на Стара Загора
Ротари клуб
Голяма част от ценни експозиции от артефакти в РИМ и Художествената галерия са известни и популярни предимно сред специалистите. Целта на проекта е популяризиране на богатото културно и историческо наследство на Стара Загора и утвърждаване на града като туристическа дестинация. Събирането и представянето на тези артефакти в печатно издание Културни и исторически съкровища на Стара Загора ще повиши разпознаваемостта на града като интересно място за културен и исторически туризъм.

Детски игри „Старозагорски олимпийски надежди"
Граждански клуб ЛИПА
Целта на проекта е да се популяризират олимпийските спортове сред младите хора и техните родители, както и да се подпомогне развитието на детския спорт в региона. Чрез демонстрации по време на детските игри, се провокира детското любопитство към нещо полезно, в което да вложат силата и енергията на младостта си. Предоставяме им възможност да се запознаят със съществуващите спортни клубове в града. От друга страна игрите дават възможност на младите спортисти да покажат своите умения и да получат признанието и на връстниците си.

В памет на д-р Евгений Желев
Лайънс клуб Стара Загора - Тракия
Целта на проекта е да се запази историческата памет за д-р Евгений Желев като човек, лекар, политик и общественик. Да се увековечи неговият принос за развитието на различни области в обществения, културния и социалния живот на град Стара Загора. Ще бъде поставен почетен знак в така наречения „квадрат на духа" в централната градска част.

Какви проекти са били подкрепени в периода 2009 - 2017 г., можете да видите тук.

Дарителската вечер Коледна трапеза на обединена Европа ще се проведе на 14.12.2018 г. /петък/ в Mall Galleria. Присъствието на събитието ще става срещу предварително закупени покани на стойност 50 лв. от които 50%, са за подкрепа на проектите в „Дарителския кръг За Стара Загора".

За допълнителна информация и покани, можете да се свържете на тел: 042/602-155, e-поща:  или на адрес: Стара Загора, ул. „Граф Игнатиев" 14, Обществен дарителски фонд.

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news