Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Европейска седмица на мобилността

Европейската седмица на мобилността 16-22 септември се отбелязва вече 16 години в рамките на ЕС. Всяка година Европейската седмица на мобилността е с фокус върху определена тема, свързана с устойчивата мобилност. От местните власти се изисква да организират дейности за своите граждани на базата на тази тема. Постоянните мерки, инициирани през годината, също е добре да подкрепят темата.
Мотото на събитието тази година е: "Чиста, споделена и интелигентна мобилност" с подканващата фраза "Заедно стигаме по-далеч". ('Sharing gets you further'). Във връзка с тази паневропейска инициатива Европейски информационен център Европа Директно-Стара Загора и през 2017 година организира традиционното й отбелязване в Града на липите. Европа Директно – Стара Загора беше организатор и партньор и при провеждането на Седмицата на мобилността в Стара Загора през 2009 г., 2010 г., 2012 г., 2013 г., 2014 г., 2015 г. и 2016 г.
Партньори в организирането на серия от събития за гражданите на най-добрия град за живеене в рамките на Седмицата през 2017 г. са: Община Стара Загора, сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР – Стара Загора, Велоклубове „Верея" и „Зарата" и др.
Събитията включват:
1) Предхождащо събитие – състезание с ролери/ховърборд на 15/09/2017 от 16:00 ч. пред Община Стара Загора с отворена свободна регистрация;
2) Преход с велосипеди за деца от IV-VI клас от училищата в града на 18.09.2017 г. от 10:00 до 11:30 часа по велоалеите на Стара Загора от Централния площад по велоалеите на бул. „Митрополит Методий Кусев", по ул. „Августа Траяна" до МОЛ Галерия. Събитието ще протече в три етапа – кратка лекция как да караме велосипед в градска среда, безопасно участие на велосипедисти в движението, съвместно със Сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР – Стара Загора, преход по описания маршрут и демонстрации по оказване на долекарска помощ от МБЧК в МОЛ Галерия, където се предвижда и кратка забавна програма;
3) Снимки с ученици на училища от града (училищните дворове) на тематичната стена на Седмицата. Стената е преносима и позволява екипът на Европейски информационен център Европа Директно-Стара Загора да посети училищата, заявили участие;
4) Отбелязване на 22/09 – Европейския ден без автомобили.
Безопасността на колоездачите по време на прехода е осигурена от сектор „Пътна полиция" на ОД на МВР – Стара Загора чрез патрули на всички пешеходни пътеки на маршрута.

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news