Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

9 май – Ден на Европа в Стара Загора

9maiСъбитията, които центровете Европа Директно в България организират по повод Деня на Европа, 9 май, през 2009 г. са насочени към градовете и селата на териториите на общините, в които се намират центровете. Мероприятията са посветени основно на изборите за Европейски парламент, които ще се състоят на 7 юни 2009 г.  Ще бъдат проведени информационни дни на Европейския парламент, открити лекции с ученици, дискусии на гражданите с български евродепутати, прожекции на документални филми за Европейския парламент. Какви събития са подготвили центровете Европа Директно в страната можете да разгледате на адрес:

http://ec.europa.eu/bulgaria/press_corner/news/300409-9may_bg.htm

Информационен център Европа Директно – Стара Загора и регионален офис в гр. Казанлък организират

8 май, 17.30 ч., Регионална библиотека „Захарий Княжески” – откриване на фотоизложба „Българската роза –– символ на красота и извор на вдъхновение” (изложбата е гостувала в Европейския парламент в Брюксел през м. януари по покана на Евгени Кирилов, член на ЕП)
снимки от изложбата

9 май – 10.30 ч., парк „Пети октомври” (съвместно с Община Стара Загора, Планета „Детски парламент”, Школа за изобразителни изкуства „Зографче”), рисунки на статив, които ще бъдат подредени на въженца „от дърво до дърво” в целия парк. Рисунка на асфалт „Нарисувай Европа” и много награди.
На откритата сцена:  участие на Детска вокална група „Ян Бибиян”
снимки от събитието

11.30 ч., зала  2, х-л „Верея” Интерактивна викторина „Млад европеец”, организирана от Регионален младежки съвет „Инициатива”.
всичко за викторината

Регионален офис – гр. Казанлък
7 май 2009 г. от 17.30 ч., изложбената зала на ул."Искра №4"

организира, със съдействието на Община Казанлък, изложба на тема:  „ТВОРЧЕСТВО И ИНОВАЦИИ”
Изложбата популяризира резултатите от  участието  на 3 казанлъшки училища /Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов”, ОУ ”Кулата” и СОУ ”Екзарх Антим І”/ и 6 детски градини в 16 международни проекта по програмата „Учене през целия живот”.

Изложбата показва забележителното участие на казанлъшките училища и детски градини в европейската програма „Учене през целия живот” и че опитът и знанията от участията в международните проекти се предават на нови деца и ученици.
На откриването присъстваха и самите участници в проектите: най-малките малчугани от детските градини със своите родители и баби, както и ученици от СОУ „Екзарх Антим І” ,ОУ „Кулата”  и ученици от НГПИД „Академик Дечко Узунов”. Музикални поздрави поднесе вокалната група от  СОУ „Екзарх Антим І” , а началото постави акапелно  изпълнение на момиченце от ЦДГ ”Славейче”.
Информационният плакат за изложбата изработи Гюлен Окан, вече абитуриентка и възпитаничка на НГПИД „Академик Дечко Узунов”.
снимки от изложбата

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news