Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Конкурс „Моят европейски училищен двор”

ЕВРОПЕЙСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ЕВРОПА ДИРЕКТНО - СТАРА ЗАГОРА И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ  ОРГАНИЗАЦИИ ОТ ГРАДА СТАРТИРАТ ДВА КОНКУРСА НА ДОБРОВОЛЕН ПРИНЦИП ПО ПОВОД ЕВРОПЕЙСКАТА ГОДИНА НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО.

„Моят европейски училищен двор" има регионален характер и негов патрон ще бъде Областния управител на област Стара Загора.

Целта на конкурса „Моят европейски училищен двор", е на доброволен принцип родители, ученици и учители да обновят училищният си двор чрез ремонт на спортни съоръжения, боядисване, залесяване, озеленяване, така, че след това той да бъде притегателно място за игри и спорт за малки и големи в свободното време. Част от необходимите средства за бои и материали ще бъдат осигурени от Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора, а за останалата част ще се търси съдействието и на общините в региона. Училището - победител ще получи като материална награда спортни пособия. Обсъжда се и провеждането на спортен двубой между два отбора от училищата, класирали се на 1-во и 2-ро място. Патрон на първия конкурс е Областният управител на Стара Загора г-н Йордан Николов.

 

Критерии за оценка на проект „Моят европейски училищен двор”

Във връзка с обявения в края на месец февруари от Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора, Дарителски фонд - Стара Загора, Сдружение „Самаряни", Регионален младежки съвет „Инициатива", Младежки общински съвет и ОДМВР - Стара Загора, конкурс за училищата от Област Стара Загора, публикуваме критериите за оценка. Журито на конкурса ще се съобразява изцяло с тях, за да подреди участващите в съревнованието училища.

 • Основната цел на проекта е ясно формулирана и съответства на приоритетите на кампанията
 • Творчески подход
 • Съответствие между цели и очаквани резултати
 • Брой деца, които ще се възползват от проекта
 • Учители и родители са активно ангажирана
 • Оценка на конкретно постигнатите резултати, сравнени с началното положение
 • Целесъобразно и ефективно разпределение на средствата
 • Гаранции за качествено стопанисване
 • Реалистичен времеви график на дейностите м. IV. - 2011 г. до м. Х. - 2011 г.
Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

 

Предвидено е инициативата да се проведе в периода април - октомври 2011 г.

Неправителствените организации, които се ангажират заедно да популяризират сред обществеността доброволчеството през настоящата 2011 година са: Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора, Обществен дарителски фонд - Стара Загора, Сдружение „Самаряни", Регионален младежки съвет „Инициатива", Младежки общински съвет и Пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

 

ou_paisii-6

ПЪРВИ В ИНИЦИАТИВАТА „МОЯТ ЕВРОПЕЙСКИ УЧИЛИЩЕН ДВОР” В КАЗАНЛЪК

Първи на инициативата „Моят европейски училищен двор” в Казанлък откликна колективът на ОУ „П. Хилендарски”, където на 21 юни положиха началото на наразкрасяването и облагородяването на училищния двор. Първата акция премина при изключителен интерес от страна на родителите. До края на реализацията на проекта ще бъде боядисана оградата на училището, освежена ще бъде асфалтовата настилка, както и спортните съоръжения.

 

Виж повече

 

 

 

img_7750

Училищното настоятелство на СОУ „Екзарх Антим І" - в помощ за подобряване на материалната база чрез доброволчество

Училищното настоятелство към СОУ „Екзарх Антим І" гр. Казанлък, на 8 октомври 2011 г . покани своите членове, родители и ученици  да проявят доброволчество и да се присъединят към проекта „Моят европейски училищен двор" като помогнат в боядисването на оградата, обикаляща училището и двора .Целта на този проект е да бъде подобрено състоянието и естетическия изглед на училищния двор, а учениците да се възпитават  в проявите на доброволчеството, като оказват  безвъзмездна помощ в свободното си време.

Виж повече

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

 • 1
 • 2
 • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news