Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Споделяне на добри практики от участие в европейски проект по програма „Учене през целия живот”

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE

 

На 13 януари 2011 г. в Общинския информационен център на ул. Искра №4 в гр. Казанлък се проведе информационен ден, свързан с кандидатстване по секторна програма"Коменски" на европейската програма „Учене през целия живот", направление-индивидуални квалификационни дейности.

Информационната среща беше организирана по инициатива на Емилия Костадинова, експерт в общинска администрация и със съдействието на Европейски информационен център „Европа директно"-Стара Загора, общински офис -Казанлък.На срещата присъстваха директори и учители от детски градини в община Казанлък, като целта беше споделяне на добър опит от страна на Е.Костадинова, както и споделяне на усвоени добри практики в сферата на ранното чуждоезиково обучение на деца от 3-7 години, придобити от нея по време на участие в курс за индивидуална квалификация във Великобритания през изминалата 2010 г.

Поводът за инициирането на такава среща с нейните колеги бе  отворената процедура за кандидатстване за индивидуална квалификация, срокът за подаване на документи , за която беше 14.01., но през настоящата година ще има още 2 възможности за кандидатстване по същата процедура: 29.04.2011 и 16.09.2011 г.Подробна информация за всички възможности за обучения и иницииране на проекти, можете да намерите на страницата на Националната агенция на програмата"Учене през целия живот" - www.hrdc.bg която се финасира от Европейската комисия.

Разпостраняването на резултатите от подобно успешно участие в  курсове за квалификация и придобиване на нови техники и методики е допълнителен мотив и стимул за учителите от региона  да кандидатстват за подобен вид обучения с европейско финансиране и да се срещат със свои колеги от ЕС, за да обменят опит и знания.

На информационния ден бяха задавани въпроси, свързани с попълването на формуляра за кандидатстване по отворената процедура.Трима директори на детски градини бяха  подготвили своите формуляри за кандидатстване.Пожелаваме им успех в класирането, а на останалите- надяваме се да сме ги заинтригували достатъчно, за да кандидатстват на следващата възможна  дата - 29 април.

 

Информацията подготви:

Диана Петрова

Координатор на Европа директно-Стара Загора, общински офис Казанлък

За контакти: тел.0431/98260    0879 021995

infoday_kazanlak img_0604-1

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news