Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Международен ден на младежта в Казанлък

youth-logoЕвропейският информационен център „Европа директно”-Стара Загора, офис Казанлък, ще отбележи стартирането на Международната година на младежта с неформална среща на  всички младежи,участвали в засаждането и поддържането на „еврогоричката” в парк Тюлбето като ги кани да дойдат на12 август в 17.30 ч. в Инфоцентъра на ул.Искра №4. Очакваме ви!Международният ден на младежта е от особена важност за световната младеж. През декември 2009 година Генералната Асамблея на ООН прие резолюция А/RES/64/134, с която обяви началото на Международната година на младежта. Тя ще започне на  12 август 2010 и ще продължи до 12 август 2011 година.
Тазгодишният Международен ден на младежта  ще се проведе в контекста на Международната година за младежта под надслов „Диалог и взаимно разбирателство”. Избраната тематика съответства на одобрената от Генералната Асамблея оценка за стойността на културното многообразие и диалог между различните поколения.


Международният ден на младежта ще бъде отбелязан в седалището на ООН в Ню Йорк със събития от мащабен характер, които ще дадат началото на честванията за Международната година на младежта.  Проявите ще дадат израз на младежката енергия и въображение, съчетани с различни инициативи за признаване на ключовата роля на младите хора и техния принос за укрепване на мира и развитието. Всички тези събития дават възможност на световната общност и на ООН представителствата да демонстрират своята подкрепа за младите хора.
За празника ще бъдат поканени гости в областта на музиката и изкуствата, които да забавляват младите хора със своите изпълнения. Фоайето на ООН ще посрещне посетителите с откриването на фотоизложбата „Гласът на младите – визуално представяне на младежките перспективи по глобални въпроси”.  Изложбата ще бъде на разположение до началото на септември.


Тържественото откриване в седалището на ООН ще бъде съпроводено и от други младежки прояви по целия свят. Различните региони и държави в рамките на обявената от ООН Международна година за младежта ще могат да засвидетелстват своето отношение към младите хора.

Кратка история на Международния ден на младежта
На 17 декември 1999г. с резолюция 54/120, Общото събрание на ООН приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите отговорни за младежта /състояла се в Лисабон на 8 – 12 август 1998г./ 12 август да бъде обявен за международен ден на младежта.
Общото събрание препоръчва на 12 август да бъдат организирани публични събития и инициативи в подкрепа на този ден. По този  начин да се предизвика по – голямо разбиране към Световната програма за действие за младежта през 2000 г., както и след това, одобрена от Общото събрание през 1995г. (резолюция 50/81).

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news