Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Опера на открито в Стара Загора - пряко от Валенсия

karmen-opera-valenciaЗаповядайте на пряко излъчване на операта „Кармен" на Жорж Бизе на 18 юни 2010, 21:00 българско време от Palau de les Arts Reina Sofia (Дворец на изкуствата „Кралица София") във Валенсия. Община Стара Загора ни предостави възможността да използваме Античния Форум в Стара Загора като място, на което ще се проведе събитието.

 

Общоевропейската кампания протича под патронажа на Ласло Андор - европейски комисар по заетостта, социалните въпроси и социалното приобщаване.  Проявата е определена като едно от най-значимите културни събития в календара на 2010 Европейска година за борба с бедността и социалното изключване и най-значимото през летните месеци.

Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора прие поканата на организационния комитет от Валенсия, Испания да се включи в инициативата VIVA EUROPA 2010 JUNE 18TH - събитие, посветено на обявената  от Европейския парламент и от Европейския съвет за година за борба с бедността и социалното изключване 2010 година.

Събитието предвижда пряко излъчване на операта „Кармен" на Жорж Бизе на 18 юни 2010, 21:00 българско време от Palau de les Arts Reina Sofia (Дворец на изкуствата „Кралица София") във Валенсия. Общоевропейската кампания протича под патронажа на Ласло Андор - европейски комисар по заетостта, социалните въпроси и социалното приобщаване. Проявата е определена като едно от най-значимите културни събития в календара на 2010 Европейска година за борба с бедността и социалното изключване и най-значимото през летните месеци.

Поради контекста на Европейската година, организаторите взеха решение да предоставят безвъзмездно сателитния сигнал, за да може инициативата да достигне абсолютно безплатно до максимален брой граждани. Благодарение на Булсатком АД, Европа Директно - Стара Загора успя да осигури приемането на спътниковия сигнал и извеждането му за последващата обработка.

vivaopera2010Община Стара Загора ни предостави възможността да използваме Античния Форум в Стара Загора като място, на което ще се проведе събитието.  Опитът показва, че това е успешно и работещо решение за представяне на оперни постановки на открито, поради естествената акустика и антична архитектура. Форумът разполага с 900 до 1 000 места. Очакванията ни са за пълната им заетост, като се има предвид, че Стара Загора е град с утвърдени традиции и почитатели на оперното и балетното изкуство.

Държавна Опера Стара Загора от своя страна подсигури техническата част, предоставяйки ни част от своята озвучителна и прожекционна техника. Нейните параметри безпроблемно покриват изискванията на организаторите за качество на звука и картината.

За популяризирането и публичността на събитието ще бъдат активно използвани всички комуникационни канали в региона - електронни и печатни медии, интернет сайта на Европа Директно - Стара Загора, местни и регионални институции и организации, регионални и национални медии.

По този начин европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора ще може да предостави възможността на всички граждани на Стара Загора да се почувстват съпричастни с идеите на Европейския съюз и да споделят една европейска лятна вечер, изпълнена с музика, театър, технология и мита на „Кармен", с обмен между различни поколения и култури. За да могат не само да мислят Европа, но и да почувстват Европа, така както хиляди други в различни градове на стария континент ще го сторят заедно с тях, по същото време. И за да допринесем за изграждането на положителния имидж на България пред европейските й партньори!

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news