Обучения

"Творческа Европа" е новата програма на ЕС в областта на културата и творчеството в Европа, която ще предостави финансиране на обща стойност 1,46 милиарда евро в рамките на 7 години (2014 – 2020). "Творческа Европа" заменя програмите „МЕДИА“, „MEDIA Mundus“ и „Култура“, като надгражда техния успех. Новата програма ще подкрепя проекти в сферата на сценичното и изобразителното изкуство, издателската дейност, филмовото изкуство, телевизията, музиката, видеоигрите, интердисциплинарните изкуства и културното наследство, за да работят в други страни, да достигат до нова публика и да развиват уменията, необходими в цифровата ера.

"Творческа Европа" също така подкрепя инициативите „Европейски столици на културата“ и „Европейски дни на наследството“, както и 5 награди в областта на културата и аудиовизуалната дейност – за литература, архитектура, опазване на културното наследство, кино, рок и поп музика. От 2016 година „Творческа Европа“ ще разполага и с инструмент за финансова гаранция от 121 милиона евро, с цел културните и творческите сектори да получават по- добър достъп до финанси.
Още за "Творческа Европа" – Насоки с подробна информация за процедурата за кандидатстване, както и Покани за представяне на предложения.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news