Конкурси

i-Portunusе схема за мобилност, подкрепена от програма „Творческа Европа“. Програмата предоставя възможност за трансгранична мобилност на артисти и професионалисти от сферата на културата чрез подкрепа на 350-500 краткосрочни (15-60 дни), задгранични пътувания на артисти и професионалисти, работещи в областта на музиката, литературните преводи и архитектурата и пребиваващи в страна част от „Творческа Европа“.

Мобилността трябва  да има конкретна и добре дефинирана цел, например:

  • Развитие на международно сътрудничество
  • Участие в резиденция с цел професионално развитие или създаване на продукция
  • Представяне на проект в друга държава
  • Разработване на проекти с местни общности

ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа за провеждането на мобилност (транспорт, настаняване, виза и др.) от една до друга страна част от програма „Творческа Европа“.музиката, литературния превод, архитектурата и културното наследство, Между декември 2020 г. и април 2021 г. i-Portunus обявява пет открити покани за артистична мобилност, които могат да се проведат между юни и края на ноември 2021 г. Тези покани сa  с конкретен фокус - музика, литературни преводи, архитектура и културно наследство.
Задължителните изисквания за кандидатите са да са лица навършили пълнолетие, професионално ангажирани в съответната сфера на културата и законно пребиваващи в страна, участваща в програма „Творческа Европа“ (списък на държавите можете да намерите тук).
За да  научите повече за програмата и да участвате в конкурсите посетете и  регистрирайте свой профил на www.i-portunus.eu 
Други контакти с програма i-Portunus:
Facebook
Twitter
Instagram

* Ако имате въпроси относно процедурата по кандидатстване - пишете на  

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg