Покани
„Преди да подадете искане за плащане към Управляващия орган, се уверете, че сте приложили всички необходими документи, че сте ги попълнили качествено и сте приложили съответния доказателствен материал за реално извършените дейности по вашите проекти." Това посъветва Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет" (ОПАК) Моника Димитрова-Бийчър при откриването на обучение за новите бенефициенти по програмата. На събитието днес в хотел „Хилтън" експерти от УО разясниха практическите аспекти при изпълнението на проекти и най-често срещаните грешки както в процеса на мониторинг и финансово управление, така и при обявяването на обществени поръчки. „Обръщам внимание, че е изключително важно да следите заложените в проектното предложение индикатори. Имайте предвид, че ако един индикатор е постигнат под 50%, това се счита за неизпълнение и не позволява да се верифицират средства", допълни още Моника Бийчър. Тя подчерта, че от резултатите по проектите зависи и цялостното изпълнение на оперативната програма като цели и индикатори. В обучението се включиха близо 90 експерти, които участват в екипите за управление на нови проекти по ОПАК. Те са представители на бенефициенти както от централните и общинските администрации, така и от съдебната система. По време на обучението експерти от УО дадоха подробни инструкции относно целия процес на изпълнение на проектите. Едно от основните предизвикателства е изборът на изпълнител. Ето защо експертите на ОПАК апелираха за пълен синхрон между екипите за управление и звената, които са ангажирани с възлагането на обществени поръчки. „Стриктно спазвайте графиците за възлагане на обществени поръчки. Това ще ви позволи в максимално кратки срокове да стартирате изпълнението на същинските дейностите и да приключите проектите в срок", призоваха експерти от УО на ОПАК.
виж цялата статия

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news