Покани
„Над 2 млн. евро ще бъде общият бюджет на Програма BG11 „Изграждане на капацитет и институционално сътрудничество" финансирана чрез Норвежкия финансов механизъм", каза по време на приветствието си Н.Пр. Гюру Катарина Викьор посланик на кралство Норвегия в България. „Чрез механизмите на Европейско икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм, Норвегия заедно с Исландия и Лихтенщайн предоставя на България 126,6 млн. лв., които са предназначени за програми и проекти в различни области, като опазване на околната среда, правосъдие и вътрешни работи, опазване на културното наследство, човешко и социално развитие, подкрепа на гражданско общество", Програмата създава платформа за изграждане на капацитет и институционално сътрудничество между българските и норвежките публични институции, местни и регионални власти, като предлага пакет от мерки, които да се реализират чрез два предефинирани проекта, финансирани от Норвежкия финансов механизъм 2009-2014. Дейностите са свързани с обмен на опит и знания между публичните институции и местните и регионални власти в Норвегия и България. Целевите групи на програмата са българските публични институции, местните и регионалните власти, както и гражданското общество, бизнеса, културните институции и политическите лидери в търсене на сравнителен подход върху тенденции и най-добри практики.   Министърът по управление на средствата от ЕС в оставка, Томислав Дончев поздрави гостите по случай откриващото събитие на програмата и благодари на държавите донори за солидарността и разбирането по време на преговорите. Той насърчи представителите на общините да използват възможностите за кандидатстване, които им се предоставят от двата финансови механизма и ще бъдат налице още тази година. Гости на събитието бяха представители на програмните партньори на страната донор -  Норвежката асоциация на местните и регионални власти и Норвежкия баренцов секретариат, които представиха своите организации. Г-жа Гинка Чавдарова /Националното сдружение на общините в Република България/ и г-жа Мария Дузова /ГД „Управление на териториалното сътрудничество" в Министерство на регионалното развитие и благоустройство/ представиха проектите в качеството си на бенефициенти по програмата. Националното координационно звено представи възможностите за кандидатстване на общините по двата финансови механизма.    
виж цялата статия

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news