Покани
На 27 февруари 2013 г., в Гранитна зала на Министерския съвет се проведе първият двустранен семинар по програма BG 11 „Изграждане на капацитет и институционално сътрудничество" финансирана чрез Норвежкия финансов механизъм 2009-20014 г., организиран от програмния оператор - дирекция „Оперативна програма „Техническа помощ" в АМС. Семинарът, с надслов „Възможности и предизвикателства пред общините в България, с фокус върху трансграничните региони" събра кметовете на общини Sør-Varanger и Trysil от Норвегия с българските им колеги от общините Кюстендил, Крумовград и Трън. Те обмениха опит за работата на местните власти, тяхната организация, проблемите и решенията, които ги съпътстват в ежедневието, представяйки общините си пред гостите на семинара. Приветствия към участниците отправиха заместник-посланикът на посолството на Норвегия г-жа Дагфрид Йортхул и г-жа Ирена Първанова - ръководител на програмния оператор. Бенефициентите - Министерство на регионалното развитие и благоустройство и Националното сдружение на общините в Република България участваха в семинара представяйки съответно българското регионално развитие, със специален акцент върху отношенията център-периферия и балкански трансграничните отношения, и възможностите и предизвикателствата пред българските местни власти. Отделено беше време и за представяне на двата проекта по програмата, които предстои да бъдат подписани. Гости на семинара бяха и представители на Националното Координационно звено - дирекция „Мониторинг на средствата от ЕС" Програмата BG 11 "Изграждане на капацитет и институционално сътрудничество" цели да укрепи институционалния капацитет и развитието на човешките ресурси в българските публични институции, местни и регионални власти чрез сътрудничество и трансфер на знания със сродни институции в Норвегия. Общият бюджет на двата предефинирани проекта е 2 371 765 евро, от които приносът на Норвежкия финансов механизъм е 2 016 000 Евро.
виж цялата статия

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news