Новини

cvs 029Над 30 членове и доброволци на платформата „Заедно за ЕС" се включиха в обучителния семинар „Изкуството на дебата", който се проведе на 10 март 2023 г. в Дома на Европа в София.

Събитието бе официално открито от Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в България, който призова за развиване на общото бъдеще на Европейския съюз. Водещи на семинара бяха обучителите от Асоциация дебати България − Мартин Михайлов, Алек Бъчваров, Петър Солаков, Велина Андонова и Максим Зангов.

В първата част на събитието участниците се запознаха със същността на дебата и аргументите, упражняването на контрол над емоциите, правилното предаване на съобщения на публиката и стиловете и стратегиите по време на дебат. Обучителите акцентираха върху формулирането и правилния подбор на аргументи, като дадоха на участниците напътствия за оборване на тезите на опонентите и комуникация с публиката.

Във втората част на семинара участниците се разделиха на групи, влязоха в различни роли и се аргументираха, прилагайки наученото по време на обучението. В края на събитието те получиха и обратна връзка за представянето си.

Ако желаете да получавате покани за подобни интересни събития, регистрирайте се в платформата „Заедно за ЕС“ и станете част от нашата разрастваща се общност от доброволци.

 .

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg