Новини

В Мюнхен българският еврокомисар Мария Габриел и проф. д-р Johann-Dietrich Wörner дадоха начало на новия Европейски консултативен съвет за иновациите. Съветът за иновации ще обедини индустрията и нейния принос с иновационната програма на Мария Габриел.

Водещата институция е Немската академия за наука и инженерство Acatech. Тя ще ръководи инициативата, като в диалог с представители на индустрията, науката и финансите се цели да бъде ускорено изпълнението на новата европейска иновационна програма.

„Индустрията е ключова за иновациите, създаването на работни места и стимулирането на европейско лидерство в стратегически области. Новосъздаденият Европейски консултативен съвет за иновациите ще бъде форум за дискусии и споделяне на добри практики в процеса на изпълнение на европейската иновационна програма. Той ще донесе ползи преди всичко за европейските граждани – иноваторите и младите хора, като им предостави възможности за развитие на умения, работа в мрежа, нови партньорства“, заяви комисар Габриел.

Целта на Европейския консултативен съвет за иновациите е талантите да работят съвместно с представители на водещи световни бизнес предприятия и университети в търсене на отговори на обществените предизвикателства. Той ще бъде място за отворени дискусии, които ще включват както кръгли маси на високо равнище, така и интерактивни дебати.

„Съветът е още една възможност най-добрите таланти да работят с най-добрите компании и създават революционни иновативни решения за справяне с предизвикателствата на настоящето и бъдещето. Европейската иновационна екосистема се променя и в следващото поколение от иновации Европа има шанс да бъде лидер, ако обедини наука, индустрия и таланти.Новият консултативен съвет и европейската иновационна програма ще отключат съвместно потенциала на индустриалните иновации в Европа“, коментира Мария Габриел. Българският еврокомисар сподели още, че първата среща на високо равнище на новия Европейски консултативен съвет за иновациите ще се проведе през април 2023 г.

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg