Новини

Представителство на Европейската комисия в България традиционно ще отбележи Деня на Европа с редица инициативи в партньорство с Бюрото за връзка на Европейския парламент и други организации партньори. Следете Facebook страницата на Европейската комисия в България във за най-актуалната информация.

Вечерта на 9 май - Деня на Европа, между 20.00 и 24.00 ч., сградата на НДК в София ще бъде осветена в цветовете на европейския флаг. Инициативата в столицата се осъществява благодарение на партньорството с Националния дворец на културата.

Включете се на 12 май в Нощта на литературата - десето юбилейно издание в България. Очаквайте отново много и интересни откъси от европейски автори. За вас ще четат популярни български личности. Ще има и традиционния тийн маршрут, томбола, както и нови неща. В инициативата се включват редица културни институти и посолства на държавите членки на ЕС. Повече информация ще намерите тук.

По случай 9 май българските граждани ще имат възможност и да гледат филмите финалисти за награда LUX – Европейска филмова награда на публиката  . Наградата е създадена от Европейският парламент и Европейската филмова академия (EFA) в партньорство с Европейската комисия и Europa Cinemas. Нашите приятели от Европейския парламент в България подготвят и мобилна игра в София, в която гражданите ще могат да се включат. Повече информация за това, къде и как можете да гледате филмите, ще намерите тук.

За да отбележи празника, Стопанският факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" организира изложба на тема "„Еразъм+ със Стопанския факултет на СУ: прозорец към моята Европа“ #FEBA4EU.". Кадрите на студенти и преподаватели, които са участвали в различни програми за обмен на ЕС, ще могат да бъдат видяни от в периода 30 април – 14 май в парково пространство НДК. Инициативата се осъществява с подкрепата на Столична община, Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България. Повече информация ще намерите тук.

Благодарение на партньорството ни с Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) и Национална компания "Железопътна Инфраструктура" (НКЖИ) пътниците в над 250 ж.п. гари в България ще бъдат поздравени по случай Деня на Европа и Европейската година на железопътния транспорт.

В седмицата след Деня на Европа ще отбележим празника и с началото на две други европейски инициативи:

Споделете своите идеи и помогнете за оформянето на общото ни бъдеще в Европа!

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news