Новини

Бюрото на Европейския парламент в България и статистическата служба на Европейския съюз Евростат проведоха онлайн обучение за медии с фокус върху услугите и продуктите на Евростат, които могат да бъдат полезни на медиите при изготвянето на материали и анализи.

Обучението се проведе на 16 март 2021 г. на английски език в платформата Zoom. Лектори бяха Стефано Абруцини и Тим Алън от Евростат, които показаха обширния набор от инструменти на статистическата служба на ЕС.

Обучението беше с практическа насоченост, като представителите на Евростат демонстрираха функционалността на уебсайта на Евростат, както и различни функции за търсене, извличане и персонализиране на статистически данни и метаданни. Примерите, които бяха използвани за онагледяване на част от функционалността и продуктите на Евростат, бяха свързани с разликата в заплащането между мъжете и жените в ЕС.

Журналистите се запознаха с услуги като интерактивни визуализации, тематични абонаменти и др.Кадър от онлайн обучение на Евростат за журналистиЖурналистите се запознаха с услуги като интерактивни визуализации, тематични абонаменти и др.

Журналистите се запознаха с услуги като интерактивни визуализации, тематични абонаментикалендар на прессъобщениятастатии с обяснение на статистически данни. Като много полезен източник на информация лекторите посочиха уебстраницата Statistics Explained

Журналистите, участващи в онлайн обучението, зададоха въпроси свързани с възможностите за превод, редактиране и персонализиране на инфографики и таблици, както и въпроси относно възможностите за използване на официалните инфографики на Евростат в телевизионни излъчвания. Онлайн обучението завърши с предложение на Бюрото на ЕП в страната да организира последващо обучение при интерес от страна на журналистите.

Уебсайт на европейската статистическа служба Евростат Statistics Explained

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news